banner333

banner309

AVM 16 Ay Sonra Hizmette

Gümüşhane Belediyesi Tarafından Yaptırılacak Olan Alışveriş Merkezinde Aradan Geçen 17 Ay Sonra Çalışmalar Başladı

Gümüşhane 16.09.2018, 19:43
AVM 16 Ay Sonra Hizmette
banner400

Gümüşhane Belediyesi Tarafından Yaptırılacak Olan Alışveriş Merkezinde Aradan Geçen 17 Ay Sonra Çalışmalar Başladı

AVM 16 Ay Sonra Hizmette

Gümüşhane’de otogar ve Daldaban Sanayi sitesinin bulunduğu alanda yaklaşık 18 bin metrekare arsada yapılacak olan ve 17 Şubat 2017 tarihinde ihalesi yapılan Alışveriş Merkezinde çalışmalar başladı.

Mülkiyeti Gümüşhane Belediyesi’ne ait arsa üzerinde Belediye Başkanlığı tarafından uygun bulunan projeye uygun mimari, statik, elektrik, mekanik peyzaj uygulama projeleri teklif şartname ve standartlar doğrultusunda her türlü masrafları yüklenici firmaya ait olmak üzere AVM işletmeciliği yap-işlet-devret modeli kapsamında 30 yıllığına yapıcı firma tarafından yürütülecek.

“Şehrin Neye İhtiyacı Varsa Onu Yapıyoruz”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaptığı açıklamada, şehrin neye ihtiyacı varsa onun yaptıklarını belirterek, “Alışveriş merkezi için başta Sayın Valimiz Okay Memiş, Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş ve sivil toplum kuruluşlarımızla paylaşarak ortak bir akıl oluşturduk”  diyerek istişare mekanizmasını sürekli çalıştırdıklarını vurguladı.

Tarihi projelere imza attıklarını ve AVM’nin de bunlardan birisi olduğunu dile getiren Başkan Çimen, “Gerçekten Gümüşhane Belediyesi kabuğunu kırmıştır. Böyle büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz. Bizim niyetimiz halis, akıbetimiz hayır olacak. 4 yıldır ekibimizle yoğun şekilde çalışıyoruz. O çalışmanın da bugün emeğini alıyoruz” diye konuştu.

Kimseyi Mağdur Etmedik”

Daldaban Sanayi Sitesinde bulunan esnafın mağdur edilmediğini, Bağlarbaşı Mahallesindeki Sanayi Çarşısına yapılan yeni işyerleri ile birlikte sitedeki esnafın buraya naklinin sağlandığını anımsatan Başkan Çimen, “Yüklenici firmaya eski otogar yerinin teslim edilmeden belediyemiz tarafından tamamen boşaltıldı. Şu anda yüklenici firma çalışmalarına başladı. Sanırım bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

“Şehrin En Güzel Noktasında Hizmet Verecek”

Başkan Çimen, yaklaşık bir yıl önce yap-işlet devret modeliyle ihalesi yapılan alışveriş merkezinin 70’ten fazla dükkan, sinema salonu, 2 kat otoparkıyla şehrin en güzel noktasında vatandaşa hizmet vereceğini belirterek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle insanımızı mağdur etmiyoruz. Onlara imkanlar sunuyoruz. Yıllardır hasreti ve özlemi çekilen, bizim de 2009 yılından beri istediğimiz AVM bugüne nasipmiş. Bu işin bu noktaya gelmesinde Valimiz Okay Memiş ve milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir araya gelerek istişarelerde bulunduk ve bu noktada hem fikir olduk. En büyük kazanımımız da ortak aklı oluşturmamız oldu.”

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
hasan 5 yıl önce
starbucks olacak mı
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44