banner333

banner309

Astsubayın rus ruleti ölümle sonuçlandı

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Üstçavuş Rıdvan Çetin (28), alayda içtima alırken toplu tabancasıyla rus ruleti oynadı. İlk denemesinde mermi denk gelen astsubay, askerlerinin gözü önünde kafasına isabet eden mermiyle hayatını kaybetti.

Gümüşhane 26.12.2017, 23:20
Astsubayın rus ruleti ölümle sonuçlandı
banner400

Alınan bilgiye göre İl Jandarma Komutanlığı emrinde oto teknisyeni ve bakım astsubayı olarak görev yapan Balıkesir Gönen nüfusuna kayıtlı Astsubay Üstçavuş Çetin, gündüz ilçeleri dolaştıktan sonra akşam saatlerinde Alay komutanlığında çalıştığı ‘kademe’ye geldi.

Burada içtima düzeni alan askerlerinden toplu tabancasını isteten Çetin, tabancadaki mermileri tek mermi kalıncaya kadar boşalttı. Alkollü olduğu belirlenen Çetin, şakağına dayadığı silahla rus ruleti oynarken ilk denemesinde silah ateş aldı.

Ağır yaralanan ve 112 Acil Servis Ambulansıyla Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılan Çetin, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olaya şahit olan ve fenalık geçirerek askerler ise Acil Serviste tedavi altına alındı.

Astsubay Çetin’in Gümüşhaneli F.Ö ile nişanlı olduğu ve kısa süre içerisinde yıllık izine ayrılmayı planladığı öğrenildi.

Olayı şehit ailelerine verilen yemekte öğrenen ve hemen Gümüşhane Devlet Hastanesine gelen Vali Okay Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Memiş, çok üzüntülü olduklarını belirterek, “Bu arkadaşımız İl Jandarma Alay Komutanlığında kademe bölümünde daha çok teknik işlerde, araçların bakım onarımıyla ilgili görevi olan bir kardeşimizdi. Gümüşhane’den nişanlı olduğunu biliyoruz. Hatta kendisi komutanlarından yıllık izin alarak yakın geleceğe yönelik bir takım plan ve hedefleri var. İzne çıkacaklar” dedi.

"Bu olayı hem psikososyal yönleriyle hem adli yönleriyle hem de idari yönleriyle araştıracağız"

Konunun adli mercilere intikal ettiğini ve sebebinin araştırıldığını kaydeden Vali Memiş, “Böyle bir davranışta bulunacak arkadaşımız değil. Ama her insanın kendi özel hayatı ve özel dünyası var. Orada neler yaşandığını çok bilmiyoruz. Gümüşhane Jandarma Komutanlığı terörle mücadele konusunda 2017 yılında Nisan ayından beri sürekli operasyonlarda ve gece gündüz görevini 24 saat esasına göre yapan kahraman subaylardan, astsubaylardan ve uzman çavuşlardan oluşuyor. Hakikaten kılı kırk yararak ve Gümüşhaneli hemşehrilerimizin can ve mal emniyetini tesis etmek için gecesini gündüzüne katıyorlar. Uyumlu, huzurlu bir kadromuz var. Olayı hem idari hem de adli yönden mutlaka inceleyeceğiz ve araştıracağız. Bu olaydan psikolojik olarak etkilenen askerlerimiz var. Onlara da sağlık yönünden müdahale ediyoruz. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağolsun. Gümüşhanemizin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarmamızın başı sağolsun. İnşallah bundan sonra bu tür olaylarla karşılaşmayız. Ailesine başsağlığı diliyorum. Resmi işlemlerini yapıp yarın cenazesini memleketine göndereceğiz. Anlık bir şey. Bu olay hem psikososyal yönleriyle hem adli yönleriyle hem de idari yönleriyle araştıracağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11