banner333

banner309

Arapça A-1 Kursu’nu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 120 saatlik Arapça A-1 Kursu’nu tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gümüşhane 03.05.2013, 08:19
Arapça A-1 Kursu’nu Tamamlayanlara  Sertifikaları Verildi
banner400

                 Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Tuncay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, Öğretim Görevlisi Emekli Eğitimci Mehmet Karahan ve kursiyerler katıldı.

                İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş,  “11 Şubat 2013 tarihinde başlayan Arapça A-1 kursumuz 02 Mayıs 2013 tarihinde toplam 120 saat ile 8 öğrencimiz Arapça sertifikasını almayı hak kazandığını söyledi.”

                Aktaş; “Arapça lisanının bizim için diğer lisanların yanında ayrı bir değeri vardır. Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim Kültür Örgütü UNESCO’ya üye 22 ülkenin 422 milyon kişi tarafından konuşulan bir dildir. Arapça Arap olmayan 24 Müslüman ülkede bir milyona yakın bir nüfus tarafından kullanılan ortak bir dildir. İnancımızın gereği Arapçaya yakın bir ilgimiz vardır. İlmihalimizin birçok terimi Arapçadır. Kullana kullana lisanımızın bir parçası haline getirdiğimiz helal, haram, nikâh, sadaka, sabır ve masum gibi kelimelerin aslı Arapça olmasına rağmen lisanımıza yerleştirerek Türkçeleştirdiğimiz kelimelerdir. Ayrıca bütün basınımızın önemli gazete isimlerinde aslen Arapça kökenlidir.  Hürriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Vakit, Tercüman ve Cumhuriyet isimleri Arapça lisanıyla ilgili bağımızın ne kadar kuvvetli olduğunu göstermektedir. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle mesafelerin kısaldığını toplumsal alan ticari, kültürel işbirliğinin artması neticesinde dil bilen insanların bilmeyenlere nazaran daha tercih edildikleri kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızdadır. Bu manada değerli vakitlerini lisan öğrenme gayretinde olan sizlerin bu mesaisini takdirle karşılıyor, daha ileri düzeyde öğrenmeniz isteğimide temenni olarak belirtmek istiyorum” dedi.

Öğretim Görevlisi Emekli Eğitimci Mehmet Karahan,  “Kursa katılan kursiyerler, sabırla bu kursa devam ettikleri için bir şeyler öğrenmeye çalıştılar. Katılımlarından dolayı tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum.” dedi

Törende yapılan konuşmaların ardından kursu tamamlayanlara sertifikaları, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Şube Müdürü Ahmet Tuncay ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş tarafından verildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44