banner333

banner309

Arap turistlerin Zigana’da kar keyfi yapıyor.

Arap turistlerin Zigana’da kar keyfi yapıyor.

Gümüşhane 03.04.2017, 22:08
Arap turistlerin Zigana’da kar keyfi yapıyor.
banner400

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı, kış sezonunun sona ermesine rağmen Suudi Arabistan’dan gelen Arap turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Trabzon’a gelen Arap turistler, Zigana’da kar olduğu haberini alır almaz Zigana Dağı’na çıktı. İlk kez kar gördüğünü belirten Arap turistler, kartopu oynayıp bol bol fotoğraf çektirdi.

Kayak severlerin de ‘Beyaz cennet’ olarak adlandırdıklar, bazı yerlerde toprağın görülmesine rağmen büyük bölümünün hala yer yer 25 santimetreyi bulan kar kalınlığını gören Arap turistler, saatlerce kar üzerinde kartopu oynadılar. Çocuklarıyla birlikte kar keyfini çıkaran Arap turistler, Zigana’nın çok güzel doğaya sahip olduğunu ifade etti.

KIŞIN BİZDE YAĞMUR YAĞAR

Suudi Arabistan’dan Karadeniz’e gezmek için geldiklerini söyleyen Arap turistler, ülkelerinde kışın sadece yağmur yağdığını, yaz mevsiminin ise aşırı sıcak olduğunu söyledi. Yaşamlarında ilk kez kar gördüklerini belirten Arap turistler, “Türkiye’yi çok seviyoruz. Özellikle Karadeniz Bölgesi’ne gelmeyi tercih ediyoruz. Gezmek için geldiğimiz Trabzon’da Zigana’da kar olduğunu duyunca çocuklarımızla birlikte Zigana’ya geldik. Önümüzdeki yıllarda da gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Karın tadını saatlerce kar üzerinde oturarak, kartopu oynayarak geçiren Arap turistler tek sıkıntılarının Arapça konuşan bulamadıklarını ifade ettiler.

ARAPÇA TERCÜMAN LAZIM

2100 rakımlı Zigana Dağı zirvesinde işyeri bulunan Osman Özgün, gazetemize yaptığı açıklamada, son yıllarda Zigana’ya gelen Arap turistlerin sayısında önemli bir artış olduğunu belirterek, “Bu nedenle burada mutlaka bir tercümanın bulunması gerekiyor. Yaz aylarında Limni Gölü’ne de buradan geçişlerin olacağını düşünürsen tercümana olan ihtiyacın daha da önemli olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

İbrahim Özdemir

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39