banner333

banner309

Akşener Gümüşhane'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Gümüşhane’de vatandaşlara seslendi.

Gümüşhane 02.04.2016, 00:16 02.04.2016, 00:19
Akşener Gümüşhane'de
banner400
Erzincan’dan karayoluyla ilk olarak Kelkit ilçesine gelen Akşener, ilçe girişinde partililer tarafından araç konvoyu ile karşılandı. Aydın Doğan Caddesinde bulunan esnafı selamlayan Akşener daha sonra Ülkü Ocakları’nın merhum genel başkanlarından Ali Metin Tokdemir’in Kelkit İlçe Mezarlığında bulunan kabrini ziyaret etti.

Akşener, ardından Hakkari Yüksekova’da teröristlerle girilen çatışmada yaralanarak şehit olan ve geçtiğimiz Salı günü son yolculuğuna uğurlanan Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

Kelkit programının ardından yine araç konvoyuyla Gümüşhane’ye gelen Akşener, burada eski Milletvekilleri Mustafa Canlı, Bedri Yaşar, geçtiğimiz haftalarda değişimden yana tavır gösterdiği için görevden alınan il başkanı Ali Ateş ve kalabalık bir partili grubuyla birlikte Atatürk Parkından cadde boyunca dev Türk bayrağı eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Vatandaşları selamlayan ve karanfil takdim eden Akşener, geceyi geçireceği otelde bir süre dinlendikten sonra Atatürk Kültür Merkezinde kendisini bekleyen yüzlerce kişiye seslenmek üzere buraya geldi.

MHP eski İl Başkanı Ali Ateş’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Akşener, Gümüşhane'nin ziyaret ettiği 11.il olduğunu hatırlattı.

“ABBAS YOLCUDUR”

Partisinin genel merkezine “Bırakın koltuk eskitmeyi düşün yollara, dinleyin milletin sesini, duyun bu sesi” diyerek seslenen Akşener, “Biz bu ülkenin Başbakanlığına, Cumhurbaşkanlığına, TBMM Başkanlığına, bütün bakanlıklara, belediye başkanlıklarına talibiz. Ülkücüler, hele de kadınlar karar verirlerse abbas yolcudur” dedi.

“BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I BİR ONBAŞI DEĞİL, OBAMA KARŞILASAYDI KEŞKE”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretindeki bazı noktaları da eleştiren Akşener, “İsterdim ki ABD’de bu ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir onbaşı değil, Obama karşılasaydı keşke. Muhtarlara esip gürleyen ve Obama’yı lime lime eden Cumhurbaşkanı Amerika’ya indi onbaşı karşıladı. Yani haksızlık da etmeyelim Çavuşoğlu da karşıladı. İnanın o onbaşının karşıladığı bir ülkücü olsaydı, şart ve ant olsun ki o uçakla geriye dönerdi” dedi.

“BUNLAR ALIŞMIŞLAR MUHALEFET VER YESİN ÖRT UYUSUN”

İlk olarak evlerini düzenlemeyle işe başlayacaklarını kaydeden Akşener, “İstişareyi hem sünnet hem de töre kabul edeceğiz. Önce evimizi düzenleyeceğiz. Dedikoduyla, fitneci ilan ederek, parti içi rekabeti hainlik olarak kabul ederek yapılan siyasi anlayışı baştan sona değiştireceğiz. Milli ve manevi değerlerimizi düşüncelerimizin merkezine koyacağız. Milletin beklentilerine uygun adımlar atacağız. İktidar oluncaya kadar öyle bir muhalefet yapacağız ki Kürşat kadar cesur olacağız, arı gibi çalışacağız. Çok çalışacağız ve en kısa sürede seçimi milletimize getireceğiz. Çünkü bunlar dayanamaz. Bunlar alışmışlar muhalefet ver yesin ört uyusun” diye konuştu.

Paralel yapıyla ilgili iktidara “11 yıl sen ne yaptın?” diye soran Akşener, şunları söyledi: “17-25 Aralık’tan sonra Ergenekon, Balyoz ve diğer davaları paralel yapı diye bir yapılanmanın bütün bu zararları işleri yaptıklarını söylediler. E olabilir. Devlete yönelik bir paralel yapılanma var olabilir. Asıl burada sorgulanması gereken şu: Böyle bir yapının hukuken gereği yapılır ama 2013 yılına kadar olan sürede 11 yıl sen ne yaptın? Kenarından, burnunun ucundan geçmişler. Sonuç: Başbakan “Beni aldattılar” Böyle bir anlayışla ülke yönetilebilir mi?”

Akşener, konuşmasının ardından kendisine Gümüşhane’nin yöresel ürünü pestil üzerine fındıkla yazılan “Değişimin Ana Gücü” yazılı hediyeyi kabul etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Salondaki konuşmasının ardından Akşener, geceyi geçireceği otele gitti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45