banner333

banner309

AK Parti Milletvekillerinden Çözüm Süreci Gezisi

Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, gezi parkı olaylarının ardından gerçekleşen duran adam eylemlerini değerlendirerek, ‘Duran adamlar, milletin iradesine karşı duruyorlar’ dedi.

Gümüşhane 25.06.2013, 09:16
AK Parti Milletvekillerinden Çözüm Süreci Gezisi
banner400

  Aydın ve beraberindeki 14 milletvekili çözüm süreci kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gümüşhane’ye geldi. İlk olarak Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret eden heyet daha sonra 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu çocuk ve gençlerinin hazırladığı 2.resim sergisi açılışına katıldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi. 



Burada yaptığı konuşmada son dönemde yaşanan gezi parkı olayları ve ardından ortaya çıkan ‘duran adam’ eylemini eleştirirken, bu eleştirilerinden ana muhalefet partisi CHP’de nasibini aldı.



“BU MİLLET BİRÇOK ACI YAŞADI AMA KİMSE SALDIRGANLAŞMADI, VANDALİZME YÖNELMEDİ”



AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin büyüdüğünü, geliştiğini ve demokratikleşme konusunda çok ciddi adımlar atıldığını kaydeden Aydın, “Dün konuşamadığımız birçok şeyi konuşabiliyor, yaşayamadıklarımızı yaşayabiliyoruz. Bu millet birçok acı yaşadı ama kimse saldırganlaşmadı. Gezi Parkında yaptıkları gibi hiçkimse yakıp yıkmadı. Vandalizme yönelmediler. Kimse milletin iradesine karşı duran adam rolüne girmedi. Tam tersine durmak yok yola devam, hizmete devam diyoruz. İşte o duran adamlar, o eylemi yapan adamlar gerçekten milletin iradesine karşı duruyorlar, size karşı duruyorlar.” dedi.



Türkiye’de AK Parti ile demokrasinin geliştiğini, Türkiye’de bir kesimin demokratik yollarla, seçimle iktidara gelemeyeceğinin de ortaya çıkmasıyla birlikte bütün bu olayların patlak verdiğini ifade eden Aydın, Türkiye’de muhalefetin muhalefetini yaparken sorumlu siyaset yapma zorunluluğu olduğunu belirtti.



“BU MUHALEFET BU ÜLKEYE VE MİLLETE ZARAR”



 “Muhalefet sağlıklı muhalefet yapabilseydi, Türkiye’de ki toplumsal muhalefetin taleplerini Mecliste çözüm adına getirebilseydi, çözüm kanallarını açık tutup, proje geliştirebilseydi, öneri getirebilseydi belki bu sokakta muhalefet olmayacaktı” tespitinde bulunan Aydın, şöyle konuştu: “Bu olaylar birazda muhalefetin muhalefet görevini yapamamasından kaynaklanıyor. Kalktı marjinal örgütlerin peşine takıldı. Suç örgütlerinin, illegal örgütlerin peşine takıldı. Böyle bir muhalefet AK Parti için siyaseten belki fayda getirebilir, çünkü onlar böyle iktidar ettiği müddetçe biz iktidar olmaya devam ederiz. Ama bu muhalefet bu ülkeye ve millete zarar. Çünkü bugüne kadar hakaret etmekten, eleştirmekten, yok saymaktan, sövmekten başka hiçbir proje geliştiremedi.”



“MAYIS AYINA DİKKAT, BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİK”



AK Parti olarak millet adına ‘Kanalistanbul’, ‘2023, 2053, 2071 hedefleri’ gibi çok sayıda büyük projelerinin, önerilerinin olduğunu ifade eden Aydın, yaşanan süreçle ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenerek “Kimse yeşille, çevreyle ilgili olarak AK Partiyle boy ölçüşemez. Bu oyun ve provokasyonlarına gelmememiz lazım. Sadece Mayıs ayı içerisinde 46 milyar dolara dünyanın en büyük hava limanı ihalesini yaptık. Yine Mayıs ayı içerisinde 22 milyar dolara nükleer santral ihale ettik. Dünyada enerji ve güç dengeleri Türkiye’nin lehine değişiyor. Bunu ne Almanya’sı ne ABD’si çekemez. Bizim ana muhalefet lideri de ancak gider dışarıya bizi şikayet eder, mektup yazar. Kendi hükümetini, kendi Başbakanını, kendi milletini dışarıya karşı şikayet eder. Ana muhalefet sorumluluğu bu mudur? Bir projesi yok. 2,5 milyar dolara üçünü köprüyü inşa etmişiz. Faiz lobisiyle mücadele etmişiz. Üretimde, istihdamda, enflasyonda rekor değerler var. IMF’nin borçlarını sıfırladık. Memura, işçiye devlet borçluydu biz sıfırladık. Ergenekona, Balyoza, e-bildirilere, çetelere, mafyaya ve bu muhalefete rağmen Türkiye’yi bu kadar büyütmüşüz, çözüm sürecinde sona gelmişiz. E tabi ki bu birilerini rahatsız eder. Siz çözüm dedikçe sorundan beslenen kitleler rahatsız olur. Onlar hep sorun çıkarmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.



“HUKUK DEVLETİNDE BİR KİŞİNİN ÖZGÜRLÜĞÜ BİR BAŞKA KİŞİNİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BAŞLADIĞI YERDE BİTER”



Hukuk devletinde herkesin fikrini açıklayabileceğini, onun önünü de AK Parti’nin açtığını savunan Aydın, “Eğer AK Parti’nin demokratikleşme hareketi olmasaydı, özgürlüklerin önünü açmasaydı o Vandallar orada o kadar uzun süre kalamazdı. Kusura bakmasınlar. Hukuk devletinde herkes fikrini açıklayabilsin. Katılmasakta saygı duyarız. Ama hukuk devletinde bir kişinin özgürlüğü bir başka kişinin özgürlüğünün başladığı yerde biter. Sen gidip oradaki esnafı talan edip, camlarını indireceksin, yıkacaksın, yakacaksın. Kusura bakma hiçbir hukuk devletinde bu yoktur. Hukuk devleti öyle yapanlara karşı önlemlerini almak zorundadır. Dolayısıyla o parkta milletin parkıdır ve herkesin gitmesi lazım. Ağacı ve yeşili bahane ediyorlar.” dedi.



Çözüm sürecinde ödün verilmeyen 4 kırmızı çizgiyi ‘Tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak’ olarak açıklayan Aydın,  ülkenin ve milletin birliği, bütünlüğü, bayrağın kendileri için asla ve asla vazgeçilmez olduğunun altını çizdi.



“HERKESİN ORTAK DÜŞÜNCESİ BU ÜLKENİN SIKINTILARININ ARTIK BİTMESİ”



AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise Ağrı’da bir vatandaşın kullandığı ‘Aslında bunların derdi kendi hayat alanlarının daraldığından değil de başkalarının hayat alanlarını daraltamadıklarından daralıyorlar’ tespitinin doğru olduğunu belirterek, “Eskiden beri alışmışlar ya sürekli birilerinin hayatına müdahale etmeye, şuanda edemeyince sıkıntı çekiyorlar. İnsanlarımızın ne düşündüğünü görmüş olduk. Hemen hemen herkesin ortak düşüncesi bu ülkenin artık sıkıntılarının bitmesi. Son zamanlarda yaşadığımız sıkıntıların da tek derdi Türkiye’nin büyüme sancısı çekmesi. Türkiye biraz daha büyüsün mü yoksa ölçeğini küçültsün mü? Bütün dertler bu. İnşallah biz bu milletin birliği ve beraberliğini artıracak çalışmaları daha da yapacağız.” dedi.



Toplantıda İl Başkanı Ercan Çimen tarafından Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın’a günün anısına plaket takdim edildi.



Milletvekilleri parti binasında ki toplantının ardından gruplara ayrılarak Gümüşhane sokaklarında esnaf, vatandaş ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüştü. Milletvekilleri dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarasını ziyaret ettikten sonra şehirden ayrıldı.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09