banner333

banner309

Ak Parti Mağdur Etmez,Mağduriyetleri Giderir !

Çamlıca Mahallesi Sakinleri, Şehir Çevre Yolu yapımı ile ilgili Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen'i ziyaret etti.

Gümüşhane 05.09.2013, 00:29
Ak Parti Mağdur Etmez,Mağduriyetleri Giderir !
banner400

ÇİMEN; "AK PARTİ MAĞDUR ETMEZ, MAĞDURİYETLERİ GİDERİR…"

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan ÇİMEN, şehir çevre yolu ile ilgili projenin nihai anlamda tamamlanmış olmadığını belirterek,15 Eylül’e kadar yeni revizyonlar üzerinde çalışıldığını duyurdu. Çimen, projeyle ilgili olarak Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde görevli uzmanların katılımıyla halka açık bir bilgilendirme toplantısının ise önümüzdeki günlerde düzenleneceği bilgisini de kamuoyu ile paylaştı.

Gümüşhane şehir merkezini bütünüyle değiştirecek bu büyük projenin istismarına çalışan anlayışların şehri on yıllardır geri kalmışlığa mahkum ettiklerini kaydeden Çimen, proje doğrultusunda gerçekleştirilecek olan yaklaşık 400 metrelik kamulaştırmanın ise vatandaşlarımızı mağdur etmemesi için gereken her ne ise onun için çalıştıklarını kaydetti.

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde bizzat Çamlıca Mahallesi’ne giderek burada başta mahalle muhtarı olmak üzere bölge sakinleriyle görüştüğünü anımsatan Başkan Çimen, AK Parti hükümetlerinin milleti refah ve huzura kavuşturmak için iktidara geldiğini belirtti.


 Başkan Çimen'in Çamlıca Mahallesi ziyaretinin ardından AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Binasında Çimen'i ziyaret eden Çamlıca Mahallesi sakinlerinin proje ile ilgili sorularını Başkan Çimen tek tek yanıtlayarak vatandaşların endişelerini giderdi.

"BİLGİ KİRLİLİĞİNE İTİBAR ETMEYİNİZ.."

“Milletin işbaşına getirdiği bir iktidar, ancak millete hizmet etmekle iftihar eder, milletin önündeki engelleri kaldırır” diyen Çimen, özellikle mahalle sakinlerine seslenerek oluşturulmaya çalışılan bilgi kirliliğine itibar etmemelerini istedi.

Ziyarette, Karayolları Bölge Müdürü Hulki Tuncer ile görüşerek projenin nihai anlamda 15 Eylül’den sonra netleşeceği bilgisini mahalle sakinleriyle paylaşan Başkan Çimen, “Çevre Yolu Projesi tamamlandığında Gümüşhane’nin Ak vizyonu olacak olan bir proje. Şu anda nihai anlamda tamamlanmış bir proje yok. Karayolları uzmanları ile ihaleyi alan firma yetkilileri arasındaki görüşmelerimiz devam ediyor. Belediye ve başka yerlerde asılan proje taslakları işin son halini göstermemektedir. Bu konuda vatandaşlarımız yapılan dedikodulara kulak asmasın. Biz bu konunun her aşamasında takipçisiyiz. Devletimiz, Hükümetimiz güçlüdür ve kamu yararına en uygun projeyi hayata geçirecektir. Vatandaşlarımızın projeden en yüksek seviyede yararlanması için her ne gerekiyorsa biz onu yerine getirmek için uğraş veriyoruz." dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki iller içerisinde şehir çevre yolu projesinin başlatıldığı bir iki ilden birinin de Gümüşhane olduğunu söyleyen Başkan Çimen, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Gümüşhane’nin şehircilik anlamında çok büyük bir değişim yaşayacağını belirtti.

"2009'DA SÖZ VERDİK, ŞİMDİ SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ.."

Çevre yolunun yanı sıra, şehrin incisi konumundaki Harşit Çayı ıslah projesinin de aralarında bulunduğu bir dizi temel yatırımın kent merkezinde tüm hızıyla devam ettiğini anımsatan Çimen, “Bu şehre üniversite geleceğini birileri hayal dahi edemezken bugün 13-14 bin öğrenci kapasitesine ulaşmış bir üniversitenin potansiyeli ile karşı karşıyayız. Gümüşhane’nin geleceğini öngöremeyenler, gelecek perspektifleri olmayanlar sınıfta kaldı ve geçici önlemlerle sorunları çözebilecekleri gibi bir mazerete sığındı. Şimdi şehrin bugüne kadar ki en yüksek maliyetli projesi durumunda bulunan şehir çevre yolu için 2009’da Gümüşhane Halkı’na biz bu konuda bir söz verdik ve hamdolsun şimdi bu sözümüz hayat buluyor. Biz buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki, şehir çevre yolu projesi her halükarda en rantabl şekilde inşa edilip  önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Biliyorsunuz toplam 11 kilometrelik bu dev proje Hacıemin Mahallesi’nden başlayarak, tünel ve viyadüklerle Kuşakkaya eteklerinden geçerek, Akçakale Köyü’nde mevcut yolla birleşecek. Biliyorsunuz, yolun proje ve yapım ihalesi ilk baharda yapılarak çalışmalar start aldı. Yolun güzergahının tam olarak nasıl şekilleneceği ve projede ne kadar tünel, viyadük ve kavşak bulunacağı bu gün itibariyle tam olarak kesinleşmiş değildir. Etüt ve sondaj çalışmaları halen devam ediyor. Projede şu anda 6 Tünel, 5 kavşak ve 4 viyadük öngörülüyor, ama dediğim gibi bu konuda bir takım revizyonlar üzerinde uzmanlar çalışmalara devam ediyor. Ancak buradan şu önemli mesajı tüm Gümüşhane kamuoyuna vermek istiyorum. Gümüşhane halkına hizmeti en büyük meziyet olarak gören AK Parti asla bir kişinin dahi mağdur olmasını düşünmez, böyle bir anlayışa pirim vermez. Bunun böyle olduğunu en iyi Gümüşhane halkı  bilmektedir” diye konuştu.

"SORUNUN PARÇASI OLANLAR, ŞİMDİ ÇÖZÜMDEN BAHSEDEMEZLER.."

Projeyle halkın mağdur edileceği yönündeki dedikoduların yapılmasının Gümüşhane halkına zarar vereceğinin altını çizen  Başkan Çimen, “Gümüşhane için en hayati projelerden biri olarak gördüğümüz bu projeyle ilgili bazı siyasi parti yetkilileri kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, halkımızı tedirgin etme cihetine gidebilmiş ve bu dev projeden nemalanmak için siyasi oyunlara yönelebilmektedir. Bölgede yer alan bazı binaların tapu sorunu yıllardır çözüme kavuşturulmamış ve konu istismara açık hale getirilmiştir. Şimdi bu konuda yürütülen propagandaları ibretle izliyoruz. Bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın tapu sorunlarını çözmeyerek, bugün çözümün değil ama sorunun bir parçası olanlar geleceğimize zarar vermeye başlamıştır. Hiç kimse burada mağduriyetler yaşanacak vehmiyle ucuz oy avcılığına soyunmasın. Biz bu meseleyi birilerinin  siyasi hesaplarına asla heba etmez, vatandaşlarımızı da onların insafına terk etmeyiz. Diğer yandan şehir içme suyu üzerine yapılan tartışmaları da ibretlik bulduğumuzu ifade ederek, AK Belediyecilikle bu tartışmaları kökünden bitireceğimizin müjdesini buradan vermek istiyorum. Bahçecik Barajı’nın inşası ile Gümüşhane kaynak suyu kalitesinde tertemiz suyuna kavuşacak ve bu en temel sorunu da 100 yıllığına çözüme kavuşturmuş olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

     Ayrıca ziyarette mahalle sakinleri adına konuşan Gülsen Sünnetçi ise, evlerinin tapusunun olmaması nedeniyle mağdur olduklarını ifade ederek “Evlerimiz giderse, bizim mağduriyetimiz giderilmezse Gümüşhane’den göç etmek zorunda kalacağız” dedi.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11