banner333

banner309

7. Gümüşhane Tanıtım Günleri başladı

Gümüşhane Valiliği'nin destek ve himayelerinde İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından, bu yıl 7.’si düzenlenen “Gümüşhane Tanıtım Günleri” etkinliklerinin açılışı gerçekleştirildi.

Gümüşhane 28.09.2017, 21:10 29.09.2017, 12:18
7. Gümüşhane Tanıtım Günleri başladı
banner400

Gümüşhane Valiliği'nin destek ve himayelerinde İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından, bu yıl 7.’si düzenlenen “Gümüşhane Tanıtım Günleri” etkinliklerinin açılışı gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk kez Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda düzenlenen etkinliklerin açılış törenine Başbakan Yardımcısı Gümüşhaneli hemşehrimiz Sayın Fikri Işık, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, GTSO Başkanı İsmail Akçay, İstanbul GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Gümüşhaneli hemşehrimiz katıldı.

İstanbul GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, GTSO Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’ın selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, 7. Gümüşhane Tanıtım Günleri etkinliklerinin Gümüşhane’mizin ülke ve dünya sathında tanıtımına sağladığı katkı kadar, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin memleket özlemlerini bir nebze de olsa hafifletmelerine de vesile olacağını düşündüğünü belirten Sayın Valimiz,  etkinliğin Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin öğretilerinin de bir tezahürü olarak sevgi, saygı ve hoşgörü ortamında ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağına yürekten inandığını söyledi.

2017 yılını, yüzlerce yıldır bir madenci şehri olan Gümüşhane’mizin bu kadim sektörle birlikte kalkınmadaki diğer önemli önceliği olan turizm sektöründe de atılım yılı olarak gördüklerini kaydeden Sayın Valimiz, “Başta Limni Gölü, Örümcek Ormanları ve Tomara Şelalesi olmak üzere, hepsi ülkemizdeki diğer örneklerinden farklı olarak bugün dahi bâkir doğa harikaları olan, adeta yalancı cennet görünümündeki turizm destinasyonlarımızda yol, tesis ve peyzaj çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Yüzyıllar boyunca bir hoşgörü yerleşimi olan tarihî Süleymaniye Mahallesi’ndeki restorasyon çalışmalarına başladık, altyapı çalışmalarını bitirdik. Hem tarih hem de inanç turizmi açısından önemli bir merkezi Gümüşhane’ye kazandırdık. Tüm bunlara ek olarak, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa’nın da en uzun tüneli olacak olan 14,5 kilometrelik Yeni Zigana Tüneli ve diğer ulaşım yatırımları bitirildiğinde Gümüşhane’miz, Türkiye’nin en ulaşılabilir turizm bölgesi haline gelecektir. Temiz ve sakin doğasıyla, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir liman olma potansiyeline sahip ilimizde bu yıl içinde rekor düzeyde yerli ve yabancı turisti ağırlayacağımıza olan inancımız tamdır ve güncel rakamlar da bu inancımızı destekler durumdadır.” dedi.

Gümüşhane’de sektör deyince akla ilk gelenin pestil-köme olduğunu dile getiren Sayın Valimiz, “Pestil-kömenin en önemli ham maddesi olan cevizin tamamının kendi üreticilerimizden temin edilmesi amacıyla, Sayın Milletvekillerimizin de destekleriyle bizim coğrafi şartlarımıza uygun özel bir türden 50 bin ceviz fidanını geçtiğimiz mart ayında toprakla buluşturduk. Bu sayede, yıllık 5 bin ton ile Türkiye’nin en büyük ve en kaliteli pestil-köme üreticisi konumunda bulunan ilimiz, 5 yıl içerisinde kendi cevizini tamamen kendisi üretir duruma gelecektir.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin, il genelindeki yaklaşık 180 bin ve gurbetteki yaklaşık 600 bin nüfusu, 23 bin üniversite öğrencisi, doğası, tarihî, kültürü ve devam eden tüm yatırımlarıyla gelecek vaat ettiğini ifade eden Sayın Valimiz, bu etkinlik vesilesiyle, siz kıymetli gurbetçilerimiz başta olmak üzere herkesi, Gümüşhane’yi ziyaret etmeye, teşvik fırsatlarından da yararlanarak yatırım yapmaya, Gümüşhane’nin geleceğinde pay sahibi olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Sayın Valimizin konuşmasının ardından bir konuşma yapan Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık ise, Gümüşhane’nin altını ve gümüşüyle meşhur olduğunu kaydederek, “Ama Gümüşhane altınından ve gümüşünden çok daha değerli bir kaynağa sahip, o da insan kaynağı. Gümüşhane insanı hakikaten altınla ve gümüşle ölçülemeyecek kadar değerli bir insan. Ben Gümüşhane’de doğmuş ama çok küçük yaşta Kocaeli’ne göçmüş bir kardeşinizim. Bugüne kadar ‘Şu da benim hemşehrim olmasaydı’ diyeceğim bir hemşehrimle hamdolsun karşılaşmadım. Bizim hemşehrilerimiz, Allah’a hamdolsun vatanına, milletine ve değerlerine sonuna kadar bağlı, ülkesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli insanlar. Dolayasıyla hemşehrilerimizle gurur duyuyorum. Hemşehrilerimizin, bizim yüzümüzü kızartmayan tavır ve davranışlarından dolayı hepinizle gurur duyuyorum. Aynı zamanda sizlerin yüzünüzü kızartacak, sizleri mahçup edecek hiçbir işinde de bulunmamak için azami gayret gösteriyorum. Elbette bu kültür çok önemli bir kültür. Bizim mayamızda Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin öğretileri var. Bizim mayamızda millet için, değerler için güzünü kırpmadan canını feda etme anlayışı var. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim, inanın Gümüşhaneli hemşehrilerimizin o bölgenin insanlarıyla hemen kaynaştığını görüyoruz. İşte bizi biz yapan bu değerleri hem İstanbul’da tanıtmak hem de yavrularımıza aşılamak en büyük görevimiz. Bunun da en güzel yollarından birisi sıla-i rahim. Yanı fırsat buldukça memleketimizi ziyaret etmek. Ama sadece kendimizin ziyareti yetmiyor. Öncelikle ailemizin, akrabalarımızın hatta komşularımızın da ziyaret etmesini sağlamak gerekiyor. Ben bu sene bunu gönül rahatlığıyla yaptım. Eşim ve çocuklarımla birlikte Gümüşhane’ye gittim. Bir akşam Limni’de kaldık. Allah muhteşem bir güzellik vermiş. Ağustos sıcağında yorganla yattık. Sabah kalktık ki tertemiz pırıl pırıl bir hava. Birkaç saatlik bir uykuyla çakı gibi olmuşuz. Biraz yürüyüş yaptık. Acı sudan su içti. Oradaki çobanla sohbet ettik. Oradan kalktık ve Kürtün’ün Örümcek Ormanları’na gittik. Böyle bir güzellik olamaz. Örümcek Ormanları’nı görmeyi herkese tavsiye ediyorum. Güvende Yaylası’na bir çıkın, ağustos ayında nasıl üşüyorsunuz bir görün. Daha sonra dedemin ve Başbakanımızın da çayırının bulunduğu Çimen Yaylası’na geçtik, orası ayrı bir güzellik. Daha sonra Tomara Şelalesi’ne geçtik. Rabbim öyle bir güzellik vermiş ki, insanlar akın akın geliyor. Tabi bu kadar güzelliği ulaşılabilir yapmak da önemli. Valimize, milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza özellikle çok çok teşekkür ediyorum, ortaya koydukları performans harika. İnanılmaz bir yol atağı var. Türkiye’nin nüfus başına en fazla yatırım alan illerinden bir tanesiyiz. Allah hepinizden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’nin son yıllarda büyük bir atılım yaptığını dile getiren Sayın Başbakan Yardımcımız, “Özellikle kamu yatırımlarıyla Gümüşhane bir cazibe merkezi haline geldi. Şimdi yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. İnşallah Cazibe Merkezleri Programımız devreye girdiğinde bundan en çok istifade edecek illerimizden bir tanesi de yine Gümüşhane olacak. Bu noktada özellikle Gümüşhane’nin kültürünün öncelikle kendi yavrularımıza sonra da bütün Türkiye’ye tanıtımı için gösterdiğiniz emeğe çok teşekkür ediyorum. Gümüşhane’de hamdolsun birlik var, beraberlik var, uyum var, birlikte iş yapma ve işin sonucunda başarıyı birlikte paylaşma anlayışı var. Bu inanın bu topraklarda doğmuş ve hükümette yer alan arkadaşınız olarak beni gururlandırıyor. Bu büyük bir nimettir. Biz kendi iç çekişmelerimizin şehrimize ne kadar ağır bedeller ödettiğini biliyoruz. Allah bu birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Bir kardeşiniz olarak hem şehrimizin hem de hemşehrilerimizin emrinde olduğumu bir kez daha ifade ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Sayın Başbakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, GTSO Başkanı İsmail Akçay, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnişin sembol isimlerinden olan Gümüşhaneli hemşehrimiz Şerife Boz ve şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz’a günün anısına plaket takdiminde bulunurken, İstanbul GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt de Sayın Bakanımıza plaket sundu.

Plaket takdiminin ardından 7. Gümüşhane Tanıtım Günleri etkinliklerinin açılış kurdelesini Sayın Valimiz ve protokol üyeleriyle birlikte kesen Sayın Bakanımız, daha sonra Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in eşliğinde Gümüşhane'nin yöresel ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret etti. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46