banner333

banner309

4. Fen Bilimleri ve Matematik Olimpiyatları Müracaatları Başladı

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından 2009 yılında faaliyete geçen ve bu yıl 4. sü düzenlenecek olan “Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatları”nın başvuruları başladı.

Gümüşhane 19.03.2013, 13:22
4. Fen Bilimleri ve Matematik Olimpiyatları Müracaatları Başladı
banner400
 Projenin 4. ayağının startını veren İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş; Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatı Projesi, Türk Telekom Fen Lisesinin kurulduğu günden bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Koza Altın işletmelerinin sponsorluğunda yürütüleceğini ve Bilim olimpiyatı çalışmaları ile Gümüşhane geneli Ortaokul 8. sınıfları arasında Matematik ve Fen Bilimlerine olan ilgiyi artırmak, öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimleri seviyelerini görmelerini sağlamak, kendilerine güven duygusunu geliştirmek, ana dilimizi doğru kullanma şuurunu kazandırmak ve okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Aktaş; başarı seviyesinin kalıcı ve sürekli olması için öğrenci ve ailelerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, aynı okul türünün Gümüşhane’de de olmasına rağmen velilerin çocuklarını erken yaşlarda il dışına yollayarak büyük bir risk aldıklarını, uyum probleminden dolayı başarılı öğrencilerin dezavantajla karşılaştıklarını belirtmiştir. Sınav için gelen gençlere okulların tanıtımının yapılacağı bir programın da sınavdan sonra gerçekleştirileceğini, ayrıca sınav günü öğrenci velilerinin de Türk Telekom Fen Lisesine davet edilerek ilimizin okulları hakkında bilgilendirmeler yapılacağı söyledi.

                11 Mart 2013 tarihinde başlayan yarışmanın başvuruları 25 Mart 2013 tarihinde sona erecek olup, yarışmaya katılacak olan 8. sınıf öğrencileri müracaatlarını ilköğretim okul müdürlüklerine yapacaklar, ilköğretim okulu müdürlükleri başvuruları excel belgesi olarak turktelekomfenlisesi@gmail.com adresine göndereceklerdir. 

                04 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak olanKoza Altın Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyat Sınavı”nda dereceye giren öğrenci ve okullara çeşitli ödüller verilecek olup yarışmanın masrafları Koza Altın İşletmeleri tarafından karşılanacaktır.
Haber kaynağı: Gümüşhane Mİlli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09