banner333

banner309

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü, Atatürk Anıtı önündeki tören ve Valilik Makamında tebriklerin kabulüyle kutlandı.

Gümüşhane 30.08.2017, 21:50
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlandı.
banner400

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü, Atatürk Anıtı önündeki tören ve Valilik Makamında tebriklerin kabulüyle kutlandı.

Kutlama programı kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdür Vekili Celal Sarısoy, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, GTSO Başkanı İsmail Akçay, askeri ve mülki erkân, kurum müdürleri, gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’mızın okunması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla devam etti.

Jandarma Yüzbaşı Erdem Topuz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılması ve Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden İlayda Kaya tarafından ’30 Ağustos’ isimli şiirin okunmasıyla Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen Valilik Makamında tebrikleri kabul ettiler.

Tebrikleri kabulü sırasında yaptığı değerlendirmede, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüce Türk milletiyle verilen mücadele neticesinde düşmana karşı kazanılan zaferle birlikte bir Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını kaydeden Sayın Valimiz, “30 Ağustos’u uzunu yıllardır bayram olarak kutluyoruz ve son yıllarda bu kutlamayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitlerimize, terörle mücadelede hayatını kaybeden askerimize, polisimize, sivil vatandaşlarımıza, güvenlik korucularımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yine bir nevi Kurtuluş Savaşı veren, 15 Temmuz’da kendisini siper eden 250 şehidimize de Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ülkemizin bulunduğu coğrafya nedeniyle bu mücadeleleri vermeye devam edeceğini dile getiren Sayın Valimiz, “Keşke öyle olmasa ama öyle görünüyor. Ortadoğu’ya sınır, tarihi, dini bütün çekişmelerin yaşandığı bir coğrafyadayız ve bütün dünyanın gözü üzerimizde. Evet yeni bir devletiz ama aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin de devamıyız. Şuanda büyük sorunların yaşandığı coğrafyada Osmanlı Devleti 600 yıl adalet dağıttı, hizmet götürdü. Onun için yakın coğrafyamıza da duyarsız kalamayız. Balkanlar’da Arakan’a kadar mutlaka sesimizi çıkartmamız gerekiyor. Bu yüce devlet milletiyle birlikte hakikaten her yere yetişmeye çalışıyor. Kurtuluş Savaşı’nda şartlarımız daha ağır olmasına rağmen, o yüzyılın yetiştirdiği en büyük lider olan Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde mucizelere imza attık şükürler olsun. Şimdi de devletimiz her platformda bu mücadeleyi vermektedir. Bu vesileyle tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09