banner333

banner309

3 Yaşındaki Çocuk Arabada Mahsur Kaldı

Markete Giden Babasının Arkasından Kapıları Kapattı, İçerde Mahsur Kaldı

Gümüşhane 16.04.2018, 09:02
3 Yaşındaki Çocuk Arabada Mahsur Kaldı
banner400

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde yaşanan olay anne babalara ders niteliğindeydi.

Arabada kilitli kalan 3 yaşındaki Yağmur için babası ile birlikte çevrede bulunan vatandaşlar seferber oldu. Araç içerisindeki küçük kız, aracın dışındaki kalabalık nedeniyle duyduğu şaşkınlık ile birlikte sessiz sedasız dakikalarca kurtarılmayı bekledi.

Dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda 3 yaşındaki kızı Yağmur ile hastaneye giden Baba Emre Meydan, dönüşte ise marketten bir şeyler almak için durdu ve özel aracını yol kenarına park etti.  Kısa süreliğine markete giren Baba Meydan, dalgınlık eseri anahtarı aracının üzerinde bıraktı. Bu sırada kapının düğmesini aşağıya basan küçük kız içeride kilitli kaldı.

30-40 Dakika Araç İçinde Kilitli Kaldı

Baba Meydan ilk önce kendi imkanlarıyla aracı açmaya çalıştı. Çevredeki esnaf ve vatandaşların da çabası uzun süre sonuçsuz kaldı. Küçük kızın düğmeyi tekrar yukarı kaldırması için dakikalarca dil dökülmesine rağmen başarılı olunamadı. Kalabalığın da verdiği şaşkınlık içerisindeki küçük koltukta sessiz bir şekilde beklerken baba Meydan ise çaresizlik içerisinde kızını teskin etmeye ve kapıyı açmaya çalıştı. Yaklaşık 30-40 dakika boyunca araç içerisinde kilitli kalan çocuk, esnafların demir tel yardımıyla aracın arka kapısını açmasıyla kurtuldu.

“Hepimize Ders Olsun”

Yaşananların anne babalar ders olmasını isteyen Baba Meydan, “Markete girip çıkmam bir dakika bile sürmedi. Ben arabadan inince kızım kapının dilini aşağı bastı. Böyle bir durumla karşı karşıya kalabileceğimi hiç düşünmemiştim. Bir anlık dalgınlık çok daha kötü sonuçlar doğurabilirdi. Allah’a şükür esnaf arkadaşların yardımıyla kapıyı açtık. Bütün anne babalara ders olsun. Kısa süreliğine de olsa çocuklarını hiçbir zaman yalnız bırakmasın. Bu bana ders oldu” dedi.

“Kapıyı Demir Telle Açtık”

Çocuğu kilitli kaldığı araçtan kurtaran Hakan Batur“Çocuğun babası alışveriş için markete girdi. Bu esnada anahtarı aracın üzerinde bırakmış. Bu sırada küçük kız şoför koltuğuna geçerek kapıdaki düğmeyi aşağı bastı. Otomatik kilit sistemi devreye girerek tüm kapıları kapattı ve çocuk içeride kilitli kalmış oldu. Uzun süre uğraştıktan sonra arkadaşımız demir tel getirdi. Arka kapı camından teli kilidin diline takarak açtık” diye konuştu.

“Araçların Üzerinde Anahtar Bırakmayın”

Olayın şahitlerinden Engin Mermer ise yarım saati aşkın bir süre kapıyı açmak için çalıştıklarını dile getirerek, “Bir umut, çevredeki diğer araçların anahtarları ile açmaya çalıştık, kapıları zorladık, camları aşağı çekmeye uğraştık ancak olmadı. İçeride kalan kızımıza düğmeyi yukarı çekmek için adeta yalvardık ancak o da olmadı. O içerde kendi kendine eğlenirken biz dışarıda çözüm aradık. Şükürler olsun kötü bir durumla karşı karşıya kalmadan kapı açıldı. Bu da hepimize ders olsun. Aracın üzerinde hiçbir zaman anahtar bırakmayalım. Hele hele içeride bir çocuk var iken asla” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11