banner333

banner309

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilk olarak, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Valilik Makamında tebrikleri kabul etti. Valilik Makamında gerçekleşen kabulün ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü kutlama törenine Yeni Şehir Stadyumu’nda devam edildi.

Gümüşhane 30.10.2017, 09:03
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
banner400

Buradaki törene, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş ve eşi Sibel İnci Memiş Hanımefendi, Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gülsen Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik,  İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan ve eşi İlke Danışan, İl Emniyet Müdür Vekili Hakkı Özgür Kızılsu, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri, şehit aileleri ve gazilerimiz, STK temsilcileri, öğrenciler, askeri ve mülki erkân ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. 

Valimiz Sayın Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in vatandaşlarımızı selamlaması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yılını, ülkemiz genelinde olduğu gibi, Gümüşhane’de de büyük bir coşku ile kutlandığını kaydeden Sayın Valimiz, “Bu anlamlı gün vesilesiyle, milletimizi, aynı coşku ve duygu ile aynı ortak paydada birleştiren, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder M. K. Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken, rahmet-i Rahman’a kavuşan tüm şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Bu aziz vatanın bağımsızlığa kavuşmasında ve Cumhuriyet değerlerinin necip milletimizle buluşmasında büyük rol oynayan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu. 

Sayın Valimizin konuşmasının ardından törende, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim’le ilgili mesajı okundu. Daha sonra, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Melike İclal Canlı günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaparken, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Havva Tolga ve Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ceren Odabaş da birer şiir okudu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcu gruplarının spor gösterisi, halk oyunları gösterisi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin Sayın Valimiz ile protokol üyeleri tarafından verilmesi ve resmigeçit töreni sonrası Yeni Şehir Stadyumu’ndaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46