banner333

banner309

Vali Memiş üniversitelilerle buluştu

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, eğitim öğretim yılının başladığı Gümüşhane Üniversitesinde incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Üniversitesi 03.10.2016, 17:11 03.10.2016, 17:13
Vali Memiş üniversitelilerle buluştu
banner400
Beraberinde Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’la birlikte Üniversitede düzenlenen bir toplantıya katılan Vali Memiş, daha sonra Rektör Prof.Dr. İhsan Günaydın eşliğinde üniversitenin Gümüşhanevi kampüsünde incelemelerde bulundu.

Araştırma Merkezi, laboratuvarlar, BESYO, spor salonları, kütüphaneler, İletişim Fakültesi’nin radyo ve medya merkezi ile fakülte salonlarını inceleyen Vali Memiş, okul avlusunda karşılaştığı öğrencilerle sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

Toplam 16 bin 474 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü merkez kampüsünde öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını gidermeye yönelik Sema Doğan Parkında sinema salonu ve bowling salonunun kısa süre içerisinde Belediye Başkanlığı tarafından hizmete sunulacağını söyledi.

Gümüşhane coğrafyasının öğrencilerin hayatlarında görebileceği en güzel coğrafyaya sahip olduğunu, 440 dolayındaki yaylası ve çok sayıdaki ören yeriyle muhteşem doğal güzelliklere sahip bir il olduğunu belirten Vali Memiş, öğrencilerin mutlaka buraları gezmelerini istedi.

"GÜMÜŞHANE KÜÇÜK AMA GÜVENLİ İL"

Gümüşhane’nin küçük ama güvenli bir il olduğuna vurgu yapan Vali Memiş, suç oranı en düşük illerden birisi olan Gümüşhane’nin insanlarının da çok iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Görev süresi dolan Rektör Günaydın’a 2 dönem boyunca yaptığı çalışmalar için teşekkür eden Vali Memiş, “Şehre çok güzel bir üniversite bırakıyorlar. Gurur duyacağımız, altyapısıyla, akademik kadrosuyla emek verilmiş. Kendisine 2 dönem boyunca yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra görev yapacak olan yeni Rektörümüzle inşallah kaldığı yerden, miras yiyerek değil de daha da iyi bir yönetim sergiler” dedi.

"ÖĞRENCİLERİ KENDİ EVLADIMIZ, KARDEŞİMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ"

Öğrencileri kendi evlatları, kardeşleri gibi gördüklerini ve onlara hizmet etmekle görevli ve sorumlu olduklarının altını çizen Vali Memiş, “Öğrencilerin önce güvenliğini sağlamak ardından da burada onları mutlu etmek, güzel hatıralarla buradan ayrılmalarını sağlamak bizim birinci görevimiz. Onlar Türkiye’nin geleceği. Üniversitelerde bir aidiyet vardır. İnsanlar terbiyeyi ailelerinde, kültürü okullarda öğrenirler. Gümüşhaneli olmayan çocuklar bile Gümüşhane’den mezun olacağı için bu kente bir aidiyet hisseder ve sahiplenir” diye konuştu.

"HER İLE ÜNİVERSİTE PROJESİNİN EN BAŞARILI ÖRNEĞİ GÜMÜŞHANE"

Vali Memiş, her öğrencinin gelecek için bir ümit olduğuna vurgu yaparak, Gümüşhane Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen “Her il’e bir üniversite” projesinin en başarılı örneklerinden birisi olduğunu ve şehre çok büyük değer kattığını belirterek sözlerini sonlandırdı. 

Kaynak: gumushane.gen.tr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11