banner333

banner309

TRT Belgesel Ödülleri’nde Gümüşhane Üniversitesi filmleri ilk sıraları kaptı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi, Gümüşhane Film Atölyesi – (GÜFA) tarafından çekilen "İsterdim" ve “Kırmızı” belgeselleri 9. TRT Belgesel Ödülleri’nden iki ödül ile döndü. T

Gümüşhane Üniversitesi 17.05.2017, 20:14
TRT Belgesel Ödülleri’nde Gümüşhane Üniversitesi filmleri ilk sıraları kaptı.
banner400

TRT Belgesel Ödülleri’nde Gümüşhane Üniversitesi filmleri “Kırmızı” birinci, “İsterdim” ikinci oldu

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi, Gümüşhane Film Atölyesi – (GÜFA) tarafından çekilen "İsterdim" ve “Kırmızı” belgeselleri 9. TRT Belgesel Ödülleri’nden iki ödül ile döndü. Toplam 677 filmin katıldığı festivalde, Yönetmen Hasan Erdoğmuş ve Yönetmen Abdurrahman Demir Gümüşhane Üniversitesi’nin adını en prestijli yarışmada peş peşe duyurmayı başardı.

 Haber: Merve Özyürek

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi – (GÜFA) tarafından çekilen danışmanlığını Öğr. Gör. Burak Türten’in yaptığı “İsterdim” ve “Kırmızı” belgeselleri bu yıl 9’uncusu düzenlenen TRT Belgesel Ödülleri’nde birincilik ve ikincilik ödülünü aldı.

Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi'nde 14 film arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda Yönetmenliğini Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halka İlişkiler ve Tanıtım bölümü 2. sınıf öğrencisi Abdurrahman Demir’in yaptığı, çekimleri Konya’da gerçekleştirilen "Kırmızı” belgesel filmi en iyi film, Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 4. sınıf öğrencisi Hasan Erdoğmuş’un yaptığı, iki âmâ kardeşin hayatını anlatan “İsterdim” belgesel film T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü’nü alarak ikinci oldu. 

11 - 15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festival 5 gün sürdü. Festival kapsamında farklı konularda panel, film gösterimleri ve yönetmenlerle söyleşi gerçekleştirildi. İstanbul’da yapılan etkinliklerde TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası 4 meydanda 4 konser verdi. 5 gün süren etkinliklerin ardından tören 15 Mayıs tarihinde gerçekleşti. TRT Belgesel ve TRT Avaz kanallarında canlı olarak yayınlanan törende ödüller sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın müzik dinletisi ile başlayan ödül törenine; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, TRT yöneticileri, yapımcılar, yönetmenler ve çok sayıda davetli katıldı. 78 ülkeden 677 filmin yarıştığı festivalde ödülleri sinema dünyasının önde gelen, tanınmış isimleri takdim etti. “Kırmızı” belgesel filminin yönetmeni Abdurrahman Demir ödülünü TRT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Recep Şahin’in elinden alırken, “İsterdim” belgesel filminin yönetmeni Hasan Erdoğmuş ödülünü İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürü Nevin Sekizkardeş’in elinden aldı.

GÜFA Koordinatörü Kamyon Belgesel filmi Yönetmeni Öğr. Gör. Burak Türten, Kırmızı Belgesel filmi Yönetmeni Abdurrahman Demir ve İsterdim Belgesel filmi Yönetmeni Hasan Erdoğmuş festival boyunca TRT Haber, TRT Avaz, TRT Radyo, İzmir Kent Radyo ve TRT sosyal medya hesaplarında röportaj verdi. Verilen röportajlarda Film Atölyesi işleyişi ve finalist filmler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca “Kamyon”belgesel film yönetmeni Türten, TRT Haber kanalından canlı yayına katılarak merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) belgesel sinemayı teşvik amacıyla düzenlediği festivalin jüri üyeleri arasında, Belgesel ve Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünlü, Sinema Yazarı İhsan Kabil, SETEM Başkanı/Yönetmen Mehmet Güleryüz, Görüntü Yönetmeni Tevfik Şenol, Yönetmen/Yapımcı Cemil Yavuz, Gazeteci Bedir Acar, Televizyon Yapımcısı Elif Dağdeviren, Senarist/Yapımcı Semih Kaplanoğlu, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör ve KTÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Yalın gibi isimler yer aldı.

Gümüşhane Film Atölyesi 3 filmi ile finale kaldığı yarışmada  2 ödül birden alarak bir ilki gerçekleştirdi. Hocalı öğrencili finale kalarak önemli bir başarı elde eden GÜFA, 3’te 2 yaparak geceye damga vurdu. Festival boyunca GÜFA filmlerine ilginin yoğun olduğu gözlemlenirken atölye bu ödüllerle birlikte ödül sayısını 5 ayda 11’e çıkardı. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39