banner333

banner309

Rektör Zeybek, Yemin Törenine Özel Davetli Olarak Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 09.07.2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek davetli olarak katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi 10.07.2018, 16:27 10.07.2018, 22:25
Rektör Zeybek, Yemin Törenine Özel Davetli Olarak Katıldı
banner400

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 09.07.2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek davetli olarak katıldı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 26 milyon 330 bin 823 oy ile kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen tören, katılımcı sayısı ve çeşitliliği bakımından dünyadaki en önemli devlet başkanlığı törenlerinden biri oldu. Törene 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri katılım gösterdi. Görevli ve davetlilerle birlikte yaklaşık 10 bin kişi katılım sağladı. Misafirlere, darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve törene ilişkin enstantanelerin bulunduğu 1 liralardan hediye edildi. 
Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, böyle tarihi ve büyük bir törene davet edilmesinin Gümüşhane Üniversitesi olarak kendilerine gurur verdiğini dile getirerek, “24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili seçimlerinde halkımızın %52,6 gibi büyük bir oy çoğunluğuyla seçtiği Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için yapılan yemin törenine davet edildik. Bu bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu. Bilindiği üzere öncelikle üniversitelerde seçimsiz rektör atamaları gerçekleştirildi. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü görevine Sayın Cumhurbaşkanımızın atamasıyla geldik. Geçtiğimiz bu süreç içerisinde yaptığımız çalışmalarımızda daima yanımızda olan ve bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan şükranlarımı sunuyorum. Bugün ayrıca tarihi bir an yaşıyoruz. Türkiye bugün 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesiyle birlikte girmiş olduk. Yemin töreni ile birlikte Parlamenter sistem de sona erdi. Bu yeni sistem ile birlikte, devletimizin ve bürokrasimizin daha hızlı ve daha etkin kararlar aldığı, daha verimli bir işleyişin olacağı yeni bir dönem demektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu yeni görevinde başarılar diler, nazik daveti için kendilerine teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11