banner333

banner309

Rektör Günaydın: "Yüce millet çakallar sürüsüne gerekli cevabı verdi"

Demokrasi şöleninde konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın "Hain ve alçak saldırıların ilk saatlerinden itibaren sokaklara inerek demokrasisine sahip çıkan milletimizin kadim tarihinde şanlı bir sayfa olmuştur" dedi.

Gümüşhane Üniversitesi 20.07.2016, 23:05 20.07.2016, 23:19
Rektör Günaydın: "Yüce millet çakallar sürüsüne gerekli cevabı verdi"
banner400

Rektör Günaydın'ın konuşmasında öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Milletimizin ve devletimizin iradesini zayıflatmak, birlikteliğini bozmak için fırsat bekleyen iç ve dış düşmanlar buldukları her fırsatta harekete geçmeyi ihmal etmemişlerdir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar bunun örneklerinden birisidir. Fakat 15 Temmuz, gerçekleşmiş tüm hainliklerden ve düşmanlıklardan hem daha farklı ve hem de daha acımasızdır. İlk defa milletimiz, bizden görünen, yeri geldiğinde bizim gibi konuşan, kadim değerlerimizi paylaştığını iddia eden, yüce dinimize hizmet görünümü sergilemekte oldukça maharetli davranan alçak bir yapılanmanın hedefi olmuştur. Ama yüce milletimiz oyuna gelmedi; kuzu postuna bürünmüş bu çakallar sürüsüne gerekli cevabı verdi.


"Üniversite olarak tepkimizi verdik"


Gümüşhane Üniversitesi olarak bu menfur olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren milletimizin ve devletimizin yanında yer aldık. Meydanlara çıkarak tepkimizi verdik. Senatoda aldığımız kararla bu alçak girişi lanetledik. Bireysel ve kurumsal mesajlarımızla ve gönülden gelen dualarımızla cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onurlu ve dik duruşunu destekledik ve canımız pahasına desteklemeye devam edeceğimizi milletimize beyan ettik. Bugün de burada aynı anlayış ve inançla sizlerle birlikteyiz. Zaman birlik zamanıdır.

Tarihimize kara bir leke olarak geçen menfur olay sebebiyle hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet; milletinin yanında yer alan asker, polis ve sivil tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, hükümetimize, siyasal partilerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, demokrasi için meydanlara inen sivil toplum kuruluşlarımıza, kendi içindeki kirli oyunu bozan askerimize, güvenlik güçlerimize ve demokrasiye olan inancıyla 15 Temmuz 2016 Cuma gününden itibaren tüm geceleri sokaklarda geçiren milletimize bu hain girişime karşı gösterdikleri dik duruş nedeniyle minnettarız. Ürettiği bilgi ve yetiştirdiği insanıyla demokrasinin sarsılmaz kalesi olan üniversite camiasının bir parçası olarak bu yüce milletin mensubu olmanın haklı gurunu yaşıyoruz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39