banner333

banner309

Prof. Dr. Mahir KADAKAL, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Adaylığını Açıkladı

Prof. Dr. Mahir KADAKAL, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Adaylığını Açıkladı.

Gümüşhane Üniversitesi 25.06.2016, 12:21 25.06.2016, 12:24
Prof. Dr. Mahir KADAKAL, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Adaylığını Açıkladı
banner400
 Değerli Öğretim Üyeleri, Saygıdeğer Meslektaşlarım,

İlimiz, ekonomik ve sosyal imkânları nedeniyle Türkiye’nin en çok göç veren illerinin başında yer almaktadır. Bu gerçeği görmek atılacak adımlar açısından çok önemlidir. İlimiz ekonomisinin kalkınmasında olmazsa olmaz temel politikalar yerüstü ve yeraltı kaynaklarımızın değerlendirilmesi (turizm, sanayi ve madencilik vb.) ile Gümüşhane Üniversitesinin büyümesi ve gelişmesidir. Bir şehrin üniversitesi o şehrin geçmişine köprü, geleceğine ise yön veren pusulasıdır. Üniversite ülke içinde ve uluslararası alanda o şehrin parlayan yıldızıdır.   Harvard Üniversitesini dünyada bilmeyen yok denecek kadar azdır. Bu üniversite dünyanın en önde gelen birkaç üniversitesinden biridir. Peki, bu üniversite nerededir? diye soracak olursak; hemen herkes Amerika Birleşik Devletleri (ABD) cevabını verecektir. Ancak daha ayrıntılı söyleyecek olursak, söz konusu üniversite ABD’nin Massachusetts eyaletinin Boston şehrinde bulunmaktadır. Massachusetts eyaleti ismi Teksas, California, Florida ya da Hawaii eyaletleri kadar duyulmayan bir eyalettir, benzer şekilde Boston şehri de New York, Los Angeles, Chicago, Washington, Houston şehirleri kadar kamuoyunda tanınmamaktadır. Çünkü birçoğumuz bu eyaletin ve şehrin isminden ziyade bu eyalette ve şehirde bulunan Harvard Üniversitesini bilmektedir. Üniversite o kadar gelişmiştir ki bir eyaletin ve şehrin önüne geçebilmiştir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizim de temel amacımız bu olmalıdır. Bu ise, öncelikle eğitim neferleri olarak sizlerin, sonrasında il yöneticilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve hükümetimizin destekleriyle ortaklaşa gerçekleştirilebilecek bir süreçtir.

“Dirilişten Yükselişe Vadinin Parlayan Yıldızı” temasıyla çıktığımız bu yolda; herkesçe ulaşılabilir bir rektör, ortak aklı, birlikte çalışmayı ve liyakati esas alan bir üniversite hayali için ortaya koyacağımız bazı projelerle ilgili atılacak adımlara gelecek olursak;

·         Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi gibi temel fakülteler, bazı enstitüler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, Devlet Konservatuvarı ve başta “Okul Öncesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Kreş)”, “Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi olmak üzere birçok araştırma merkezinin yanı sıra Yüksek Lisans ve Doktora programları üniversitemize kazandırılacaktır.

·         Devlet politikası haline gelen üniversitelerin uluslararasılaşması kapsamında, Gümüşhane Üniversitesinin uluslararası bir üniversite olması sağlanacak. Bu kapsamda, uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı sayısı arttırılacaktır.

·         Sayın Cumhurbaşkanımızın: “Ben pozitif ayrımcıyım.” söylemini kendimize kılavuz edinerek, üniversitemizde “kadın öğretim üyesi istihdamına” öncelik verilecektir.

·         Sivil toplum kuruluşları ve Gümüşhane halkı ile sürekli istişare halinde olunarak, üniversitemizde ve ilimizde ortak konferans, panel, sempozyumlar vb. düzenlenecektir.

 

İlme ve ilmî araştırmalara büyük önem vermiş, ömrünün 28 senesini kitap yazmaya vakfetmiş, nice geceleri uykusuz geçirip; durup dinlenmeden çalışmış ve vasiyetlerinde “Amelleriniz, tahsiliniz ve ahlâkınızla âlim olup insanlara seviyelerine göre hitap ediniz. Âlimlerin zalim ve inatçılarından olmayınız. Daima müzâkere, Hak ve hakikati izhar için ilminizi ve araştırmalarınızı artırınız” diyen Ahmed Ziyâüddîn-i Gümüşhânevî Hazretleri'nin bu ilmi ifadelerini benimseyen akademisyen bir kardeşiniz olarak, yukarıda birkaçını belirttiğimiz ve sizlerin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz projeleri hayata geçirebilmek adına, 26 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan “Rektör Adayı Belirleme Seçimlerinde” aday olduğumu, bu yolda en fazla sizlere ve dört (4) yıldır Giresun Üniversitesinde sürdürdüğüm Rektör Yardımcılığı, Eğitim Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevlerimdeki tecrübelerime güvendiğimi belirtmek isterim. Çıkılan bu kutlu yolda desteklerinizi bekler, Yüce Allah’tan ilimize ve sizlere hizmet etmeyi nasip etmesini dilerim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Saygılarımla.

 

Prof. Dr. Mahir KADAKAL kimdir?

 

 

·         1971 yılında Gümüşhane’de doğdu.

·         Lise öğrenimini Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi’nde tamamladı.

·         1989 yılında girdiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu.

·         1993 de başladığı Yüksek Lisansı 1996 da tamamladı.

·         1994 yılında aynı bölüme Araştırma Görevlisi olarak atandı.

·         1996 Eylül ayında Doktora programını kazandı ve Mayıs 2000 de bitirdi.

·         Aynı yıl Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.

·         2006 tarihinde Doçent oldu.

·         2008 de Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne Doçent olarak atandı ve 2010 da Matematik Bölüm başkanı oldu.

·         2011de Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürlüğüne atandı.

·         2011 tarihinde Profesör oldu.

·         2012 de Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesine vekâleten Dekan olarak atandı.

·         2012 tarihinde Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne Profesör olarak atandı ve bölüm başkanlığına getirildi.

·         2012 yılında Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atandı.

·         2013 yılında Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesine Dekan olarak atandı.

·         2014 de Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesine vekâleten Dekan olarak atandı.

·         Akademik hayatı boyunca çeşitli Fakülte/Enstitü/Yüksekokul kurul üyelikleri, yönetim kurulu üyelikleri ve komisyon üyelikleri bulunmaktadır.

·         Profesör temsilciliği ile birlikte Üniversite Senatosu ve yönetim kurulu üyelikleri devam etmektedir.

·         Halen Giresun Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir.

·         İki adet Genel Matematik kitabının yanı sıra yayınlanmış makaleleri, bildirileri ve çeşitli akademik çalışmaları mevcuttur.

·         Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11