banner333

banner309

Öğrencilerden Sokak Hayvanlarına Yardım

Şiran ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk havanın ardından hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri yetişti.

Gümüşhane Üniversitesi 17.01.2019, 15:03
Öğrencilerden Sokak Hayvanlarına Yardım
banner400

Şiran ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk havanın ardından hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri yetişti.

Okul bahçesindeki karları elbirliği ile temizledikten sonra kendi imkânları dâhilinde kullanılmayan plastik boruları boyayarak yaptıkları mama kaplarını bahçede belirli bölgelere yerleştiren öğrenciler, sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bu farkındalığı başlatan okul öğrencilerinden İrem Fen,“Okulumuz bahçesinde kar altında kalan minik dostlarımızın yüzündeki ifade beni oldukça derinden etkiledi. Mamadan, sudan daha da önemlisi sevgiden mahrum olduklarını hissettim. Arkadaşlarımın desteği ile onlara kendi imkanlarımızla mama kapı yapmaya ve beslenmesi için mama ve yem almaya karar verdik. Kendi harçlıklarımızdan toplayarak aldığımız kuş yemi, kedi ve köpek mamalarını yaptığımız kaplara yerleştirdik ve kar altında sahipsiz olan hayvanların bu proje ile beslenme ihtiyaçlarını karşıladık. Hayalimdeki projeyi gerçekleştirmemde bana destek veren okulumuzun değerli hocalarıma ve duyarlı davranışlarından dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Okul bahçemizi minik dostlarımız için sıcak ve sevgi dolu bir yuva haline getirip, elimizden geleni yapmaya desteklerini esirgemeyen değerli hocalarımız ile birlikte biz öğrenciler olarak devam edeceğiz” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise öğrencilerin gösterdiği bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, “Okumak sadece sınıflara gelip dersleri takip etmek değildir. Okurken çevresine yararlı olan bireyler olmak önemlidir. Öğrencilerimize ders verirken sürekli bu öğreti üzerinde duruyoruz. Bizlerin en büyük ideali, öğrencilerimizin okudukları bölümlerde mesleğinin gerektirdiği bütün bilgileri öğrenmesinin yanında; vicdanı duygulara sahip, çevresinde olan olayları görebilen, duyarlı kişiliklere sahip birer birey olmalarıdır. Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz çok güzel bir çalışmaya imza atmışlar. Onları göstermiş oldukları bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Onların yetişmesinde emeği geçen hocalarımızı da ayrıca kutluyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11