banner333

banner309

“Markaya Dair Her Şey” Gümüşhane’de

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi işbirliğinde 27-29 Eylül 2018 tarihleri arasında “Uluslararası Marka ve Marka Kent” kongresi düzenleniyor.

Gümüşhane Üniversitesi 24.09.2018, 19:11
“Markaya Dair Her Şey” Gümüşhane’de
banner400

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi işbirliğinde 27-29 Eylül 2018 tarihleri arasında “Uluslararası Marka ve Marka Kent” kongresi düzenleniyor. Alanında uzman konuşmacıların ve çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının yer alacağı kongre boyunca pazarlamadan iletişime, maliyeden ekonomiye, çevreden turizme, sağlıktan spora kadar birçok alandaki fikir, proje ve çalışma "marka" ekseninde konuşulacak.

Markaya dair her şeyin konuşulacağı kongrede marka ortak paydasında buluşmak hedefleniyor. Marka ve marka kent konularını birlikte ele alan ilk bilimsel kongrelerden birisi olan “Uluslararası Marka ve Marka Kent Kongresi” kapsamında 80’in üzerinde bildiri sunulacak. Araştırmacılar birbirinden farklı alanlarda markalaşmanın nasıl olduğu ve olacağı ile ilgili yaptıkları araştırmaları sunarak, hem alana hem de şehir ve ülke ticaretinin gelişmesine katkı sunmuş olacaklar.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. Salih Yıldız, " Marka en basit şekli ile farkındalık yaratmaktır. Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirmeyi planladığımız kongremiz ile hem şehrimiz hem de ülkemiz için bir farkındalık yaratmak ilk amacımızdır. Özellikle “Marka” ve “Marka Kent” kavramlarının farklı açılardan ele alınacağı kongremizin yerel ve ulusal markalarımıza da yol gösterici olmasını temenni ediyoruz. Kongremizde birçok fikir, proje ve çalışma ‘marka’ ortak paydasında buluşacak” diyerek, kongrenin amacını açıkladı.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı İletişim Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan ise, "Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde, böyle bir kongre düzenlemek hem şehrimizin hem de ülkemizin bu süreci en az zararla atlatmasını sağlayacaktır. Bizler inanıyoruz ki bir ülke; markaları kadar zengin, markaları kadar güçlüdür. Bu anlamda ülkemizden global markaların çıkması ümidiyle gerçekleştirdiğimiz bu kongremizin devamı gelecek. Bu vesile ile ana sponsorumuz Koza Altın İşletmeleri A.Ş. başta olmak üzere, Gümüştaş Maden’e, Ramada Otel’e, Çimenyurt ve Kilpa’ya çok teşekkür ederiz” açıklamamsıyla kongrenin önemine dikkat çekti.

Amerika’dan Prof. Dr. Musa Pınar’ın davetli konuşmacı olarak katılacağı programa, İlancılık Reklam Ajansı Başkanı ve aynı zamanda Bloomberght’deki Reklamarkası programının sunucusu Ender Merter ve Genna Reklam Ajansı Başkanı A. Selim Tuncer de “Marka Kent Olmak Ne İfade Ediyor?” başlıklı özel oturumda konuşma yapacaklar.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek gerçekleştirilecek kongre ile ilgili olarak; "Günümüzde marka, şüphesiz ki çok önemli. Bireylerden şirketlere, ürünlerden hizmetlere, şehirlerden ülkelere kadar her alanda var olan rekabet ortamında, markalar sayesinde farkındalık yaratılabiliyor. Markanın bu öneminden yola çıkarak, marka ile ilgili çalışan, proje ve düşünceleri olan tüm akademisyen ve kurum temsilcilerini bir araya toplamak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla ‘International Brand and Brand City Congress - Uluslararası Marka ve Marka Kent’ kongresini düzenleme kararı aldık. Bu çerçevede marka ve marka ile bağlantılı farklı disiplinlerde çalışmalar yürüten, gerek yerel gerekse uluslararası akademisyenleri üniversitemizde bir araya getiriyoruz. Bu kongrede yapılacak konuşmalar ve sunulacak bildiriler, şehrimizin ve ülkemizin geleceğine projeksiyon sunmanın yanı sıra literatüre de ciddi katkılar sağlayacağı inancındayız” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59