banner333

banner309

"Kırmızı" belgeseli Okan Üniversitesi'nden birincilik ödülü aldı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi - (GÜFA) tarafından çekilen Kırmızı belgeseli 7. Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması’nda birincilik ödülünü aldı.

Gümüşhane Üniversitesi 03.05.2017, 18:34
"Kırmızı" belgeseli Okan Üniversitesi'nden birincilik ödülü aldı.
banner400

Gümüşhane Üniversitesi'nin "Kırmızı" belgeseli Okan Üniversitesi'nden birincilik ödülü aldı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi - (GÜFA) tarafından çekilen Kırmızı belgeseli 7. Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması’nda birincilik ödülünü aldı. Kurmaca ve belgesel kategorilerinde 250 filmin yarıştığı Öğrenci Filmleri Yarışması’nda "Kırmızı" belgeseli "En İyi Belgesel Film" ödülünü alarak bir ilke imza atmış oldu.

Haber: Merve Özyürek
 

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA), tarafından çekilen Kırmızı belgeseli başarısını bu sefer birincilik ödülü ile taçlandırdı. Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 2. Sınıf öğrencisi Abdurrahman Demir'in yaptığı, çekimleri Konya’da gerçekleştirilen "Kırmızı” belgesel filmi Okan Üniversitesi tarafından 7. kez düzenlenen Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması’nda birinci oldu. Ödül töreni sinema akademisyenlerinin, sinema yazarlarının, sektörün önde gelen yönetmen ve oyuncularının katılımıyla 2 Mayıs tarihinde Beyoğlu Pera Müzesi’nde gerçekleşti. Yarışma kapsamında ‘Türkiye’de Kısa Film Eğitimi’ adlı panel düzenlendi. Ülkenin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenler düzenlenen panelde kısa film eğitimine dair düşüncelerini pratik ve teorik alandaki uygulamalarını ve tercihlerini tartıştı. 250 filmin yarıştığı Öğrenci Filmleri Yarışması’nda, ödülleri sinema dünyasının önde gelen, tanınmış isimleri takdim etti.

Belgesel ve kurmaca olmak üzere 2 kategoride filmlerin yarıştığı 7. Okan Üniversitesi Öğrenci Kısa Film Yarışması’nda Türkiye'nin Oscar adayı Kalandar Soğuğu filminin Yönetmeni Mustafa Kara, Sinema Yazarı Kaya Özkaracalar, Görüntü Yönetmeni Meryem Yavuz, Yönetmen Hasan Basri Özdemir, Yönetmen Cem Kaya, Yönetmen Ender Yeşildağ ve ünlü oyuncu Nazan Kesal gibi isimler jüri üyeliği yaptı. Ayrıca yarışmada, “Hüsamettin Koçan Baksı Müzesi Özel Ödülü” bu sene ilk kez olarak verildi.

Gümüşhane Film Atölyesi ekibi bu ödülle birlikte 5 ay içerisinde 7. ödülünü kazandı. Bu yılki festivallerde yaklaşık 40 finalistlik elde eden atölye, Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek olan festivallerde Gümüşhane Üniversitesi'ni temsil etmeye devam edecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü