banner333

banner309

Kelkit SHMYO’da Paramedik haftası kutlandı

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “22-28 Aralık Paramedikler Haftası” dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi 28.12.2018, 16:11
Kelkit SHMYO’da Paramedik haftası kutlandı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “22-28 Aralık Paramedikler Haftası” dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan programa, Kelkit ilçe protokolü, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Kelkit SHMYO öğrencilerimizin hazırladığı video gösterimi, vaka gösterimi, tiyatro oyunları ve düzenlenen canlı müzik gösterisi büyük beğeni gördü.

Programın açılış konuşmasını yapan Kelkit SHMYO Müdürü Doç. Dr. Canan Sancar Özkök, Paramedik’in diğer adıyla Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri’nin, Acil Tıp Hizmetleri’nde, hayat zincirinin anahtarı olarak tanımlandığını ve hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturduğunu dile getirdi.  Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve Afet Birim sorumlusu Alptekin Giresunlu, Paramedik mesleğinin önemi ve gelişimi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Programda Maltepe Üniversitesi ve Paramedik Derneği’nin iş birliği ile düzenlenen 5’inci Üniversitelerarası Ulusal Ambulans Rallisi’ne Kelkit Belediyesi sponsorluğunda katılan ve Travma etabında 2’ncilik, Pediatrik aciller etabında 3’üncülük alan öğrencilerimize Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz tarafından ödülleri taktim edildi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek düzenlenen programa ilişkin görüşlerini, “Özünde fedakârlık ve azim bulunan, halkın en zor zamanlarında ihtiyaç duyduğu, sağlık sektörünün görünen yüzü olan Paramedik adayı öğrencilerimizin, bu haftasını kutluyorum. Her zaman belirttiğimiz gibi kazanın olmasına müdahale edemeyiz; fakat kazanın riskini en aza indirebiliriz. Burada alacağımız ilk yardım bilgilerinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi aldıkları başarılardan dolayı kutluyorum. Ayrıca Kelkit ilçemizde bulunan öğrencilerimize daima destek olan, sahip çıkan Kelkit Belediye Başkanımız Sayın Ünal Yılmaz’a da yarışmaya katılan öğrencilerimize sponsor olmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle dile getirdi.

Program, Kelkit SHMYO öğrencilerinin ve müzik öğretmeni Kurtuluş Güner’in hazırlamış olduğu müzik dinletisiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44