banner333

banner309

Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gelişiyor

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yaklaşık kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen, hızla gelişen ve gözde meslek yüksekokul olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Gümüşhane Üniversitesi 10.08.2018, 09:00
Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gelişiyor
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yaklaşık kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen, hızla gelişen ve gözde meslek yüksekokul olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, mesleki ölçütlere uygun olarak hazırlanmış eğitim programları ile çağın gereksinimlerine cevap verebilen, insan haklarına saygılı sağlık teknikeri yetiştirerek, ülkemiz sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde ve gerekli iş gücünün yetiştirilmesinde etkin rol alma misyonuna sahiptir.

Meslek yüksekokulunda 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle 2 Dr. Öğretim Üyesi, 8 Öğretim görevlisi ve İlk ve Acil Yardım Programı’nda toplam 284 öğrencisi bulunuyor. Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2017-2018 eğitim öğretim yılında 8 kongre/sempozyum, 2 konferans, 1 tiyatro, 1 konser, 4 Turnuva, 7 eğitim semineri ve 4 etkinlik yapıldı. Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda bulunan akademisyenlerimiz tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılında 7 uluslararası makale, 1 ulusal makale, 10 uluslararası bildiri, 3 ulusal bildiri ve 1 kitap yayımlandı.

Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun göstermiş olduğu bu gelişme hakkında Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim faaliyetlerinde, öğrencinin katılımını arttırmak amacıyla etkileşimli öğretim yöntemlerini geliştirerek, öğreten merkezli klasik yöntemleri terk edip, öğrenen merkezli etkin yöntemleri geliştirmeyi uygulamaya sokmak ve süreklilik kazandırmayı temel politikası içerisine almıştır. Bu yöntem öğrencilerimizin, kendilerini ve mesleklerini gerçekçi bir anlayışla kavrayan, hem kendilerinin hem de mesleklerinin gelişimine katkıda bulunacak faaliyetleri gerçekleştiren bireyler olmasını sağlamaktadır. Meslek Yüksekokulumuz, toplam inşaat alanı 4 bin 713 metrekare olan içerisinde 19 adet sınıf, 2 adet laboratuvar, 1 adet kütüphane, 21 adet personel odası, 1 adet personel ve öğrenci kafeteryası ve 2 adet mescidin yer aldığı yeni binasında öğrencilerine daha kaliteli bir eğitim vermeye devam edecektir. Bu anlamda öğrencilerimiz, hem eğitim-öğretim hem de kültürel faaliyetlerini gerçekleştirecekleri daha geniş alanlara sahip bir binada eğitimlerini sürdüreceklerdir. Öğrencilerimiz buradan mezun olduklarında iş hayatındaki zorluklarla rahatça başa çıkabilmektedirler. 2017 KPSS personel alımı ataması kapsamında Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan İlk ve Acil Yardım Programı (Paramedik) mezunu 43 öğrencimiz,  ülkemizin çeşitli illerinde farklı birimlerde iş sahibi oldular. Bu bağlamda hem öğrencilerimize ve hem de meslek yüksekokulumuza göstermiş olduğu özverili katkılarından dolayı başta Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Canan Sancar Özkök olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, hepsine yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37