banner333

banner309

KADMYO Bilişim ve Teknoloji Kulübü 1. Oldu

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Bilişim ve Teknoloji Kulübü, Erzincan Üniversitesi tarafından düzenlenen ROTEK ROBOTEAM yarışmasında birinci oldu. 

Gümüşhane Üniversitesi 13.04.2018, 10:08
KADMYO Bilişim ve Teknoloji Kulübü 1. Oldu
banner400

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Bilişim ve Teknoloji Kulübü, Erzincan Üniversitesi tarafından düzenlenen ROTEK ROBOTEAM yarışmasında birinci oldu. 

Çocuk ve gençlerde teknoloji bilincinin oluşması amacıyla Erzincan Üniversitesi Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübünce "ROTEK ROBOTEAM Robot Yarışları"  adlı bir etkinlik düzenlendi. 300 robotun yarıştığı etkinlikte KADMYO Bilişim ve Teknoloji Kulübü katıldığı MİNİ SUMO kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.  

Öğrenciler, aldıkları ödül ve birinci olan MİNİ SUMO ile birlikte Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret ettiler. 

Öğrencilerin göstermiş olduğu bu başarının kendilerini gururlandırdığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Yarışmacılar iki gün boyunca Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Labirent Çözen ve Arazi kategorisi ile Serbest Kategorilerde mücadele ettiler. Bilişim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerimiz katıldığı MİNİ SUMO kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Ayrıca, diğer MİNİ SUMO robotumuz yarı finale yükselmiş, arazi kategorisinde yarışan bir başka robotumuz da beşincilik derecesi elde etmiştir. Meslek Yüksekokulumuzun almış olduğu bu başarı bizim için sevindirici bir haber oldu. Bizler bu tür faaliyetlerin her zaman destekçisi olmalıyız. Ülkemiz artık eskiden olduğu gibi sadece dünyadaki gelişmeleri izleyip bu ürünleri tüketen değil, bu gelişmelerin öncüsü olmalıdır. Bu nedenle de öncelikle öğrencilerimizi çağın gereklerine uygun bilgi ve donanıma sahip, vatanını milletini seven birer birey olarak yetiştirmemiz gerekir. Bu tür yarışmalar öğrencilerimizi eğlendirirken eğiten ve bilgi sahibi olmalarını sağlayan aktivitelerdir. Öncelikle öğrencilerimizin bu başarısı hepimizin başarısıdır. Onları kutluyorum. Öğrencilerimizin başarılarında pay sahibi olan kulüp danışmanları Öğretim Görevlisi Ramazan İncir ve Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Kaymak’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Gümüşhane Üniversitesi Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Bilişim ve Teknoloji Kulübümüze sundukları destekten dolayı başta Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Nuri Baltacı, Müdür Yardımcımız Dr. Öğretim Görevlisi Nilgün Doğan’a ve kulübün maddi ihtiyaçlarını karşılayan Aydın Doğan Vakfı’na da şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11