banner333

banner309

"İsterdim" belgeseli “Jüri Özel Ödülü” aldı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi - (GÜFA) tarafından çekilen İsterdim belgeseli 2. Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nda jüri özel ödülü aldı.

Gümüşhane Üniversitesi 13.05.2017, 21:16
"İsterdim" belgeseli “Jüri Özel Ödülü” aldı
banner400

"İsterdim" belgeseli 2. Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nda “Jüri Özel Ödülü” aldı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi - (GÜFA) tarafından çekilen İsterdim belgeseli 2. Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nda jüri özel ödülü aldı. “Bireyselleşme ve Aile" temalı kısa film yarışmasında "İsterdim" belgeseli jüri özel ödülünü alarak hanesine üçüncü ödülünü ekledi.

Haber: Merve Özyürek

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA), tarafından çekilen İsterdim belgeseli festivallerdeki başarısını sürdürmeye devam ediyor. Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 4. sınıf öğrencisi Hasan Erdoğmuş’un yaptığı, iki âmâ kardeşin hayatını anlatan belgesel filmi 2.Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görüldü. Ödül töreni Kamu Baş denetçisi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk, Genç Öncüler Eğitim Spor ve Gençlik Derneği Başkanı Aşkın Özcan ve sektörün önde gelen yönetmenlerin katılımıyla 10 Mayıs tarihinde Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Ödülleri sinema dünyasının tanınmış isimleri takdim etti. İsterdim belgesel filmi yönetmeni Erdoğmuş, ödülünü Yazar Cihan Aktaş’ın elinden aldı.

Günümüzde insanımızın ve ailemizin içine düştüğü felaketi en çarpıcı şekilde anlatmaya ve toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmaya çalışan yarışmada; Sinema Yazarı İhsan Kabil, Yazar Cihan Aktaş, Senaryo Yazarı İsmail Kılıçarslan, Görüntü Yönetmeni Emre Konuk gibi isimler jüri üyeliği yaptı.

Gümüşhane Film Atölyesi ödül sayısını 9’a çıkararak ürettiği belgesel filmlerle 2017 yılındaki festivallerin neredeyse tamamında finalist olarak yer aldı. Bademler, İsterdim, Kırmızı ve Kamyon belgesel filmleri festival yolculuklarındaki başarılarını ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11