banner333

banner309

I. Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu 16-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

I. Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu, Gümüşhane Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 16-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Gümüşhane Üniversitesi 09.10.2017, 14:06 09.10.2017, 13:08
I. Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu 16-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
banner400

Gümüşhane Üniversitesi-Türk Tarih Kurumu işbirliği ve Gümüşhane Valiliği-Gümüşhane Belediyesi katkılarıyla düzenlenecek olan sempozyuma, yurtiçi ve yurtdışından 97 bilim insanı katılacaktır.

Gümüşhane’nin tarihi, coğrafi, sosyo-kültürel yapısı ve değerlerini ortaya çıkarmak ve bilimsel veri tabanını güçlendirmek amacıyla düzenlenen I. Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu'nda; tarih başta olmak üzere coğrafya, dil-edebiyat, sosyoloji ve felsefe alanlarında bildiriler sunulacaktır.

Sempozyum, Gümüşhane'yi kapsamlı bir şekilde ele alan ilk uluslararası çalışma olması nedeniyle ayrı bir önemi bulunmaktadır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gerçekleştirilecek olan etkinliğin önemini; “Her ne kadar Gümüşhane, tarihte madenleriyle anılsa da, tarihî geçmişi itibarıyla birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunun için Gümüşhane’nin gizli kalmış ve göz ardı edilmiş değerlerinin ortaya çıkarılması elzemdir. Gümüşhane’nin tarihini, sosyo-kültürel yapısını ve değerlerini ortaya çıkarabilmek ise ancak disiplinler arası çalışmalarla mümkün olacaktır. Bu sempozyum, ümit ediyoruz ki Gümüşhane ve çevresinin tarihine, coğrafyasına, sosyolojisine, edebiyatına, felsefi değerlerine katkı sunarak şehir kültürüne ve belleğine önemli katkılar sağlayacaktır. Tarihinde İpek Yolu ile önem kazanan şehrimizin, bugün de düzenleyeceğimiz sempozyum ile kültürlerarası kaynaşmanın beşiği olmasına öncü olacağı kanaatindeyiz. Sempozyum dolayısıyla dünyanın ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen bilim insanlarını Gümüşhane’de ağırlamak, bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Etkinliğimize katkı sağlayarak yanımızda yer alan tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra, bilimsel birikimleriyle bizleri zenginleştirecek olan tüm bilim insanlarına da şimdiden çok teşekkür ediyorum” ifadeleriyle vurgulamıştır.

16 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 9.30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyum, 17 Ekim 2017 günü bildirilerin sunumuyla devam edecektir. Programın son gününde ise katılımcılara yönelik olarak gerçekleştirilecek olan Gümüşhane tanıtım gezisiyle etkinlik sona erecektir.

Yorumlar (1)
HÜSREV DOĞAN 6 yıl önce
yöremi̇z i̇li̇mi̇z ve ülkemi̇z i̇çi̇n katki sağlayacaği i̇nanciyla emeği̇ geçenre teşekkür ederi̇m
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59