banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi’nden İftira Açıklaması

Yerel bir gazetede yer verilen ve Gümüşhane Üniversitesini ilgilendiren maksatlı ve tamamen yalan ve iftiraya dayalı bir yazı dolayısıyla ve vedaya hazırlanan bir kurucu rektör sorumluluğu ile kamuoyuna bazı hususları açıklama gereği duyulmuştur.

Gümüşhane Üniversitesi 21.06.2016, 08:49 22.06.2016, 13:29
Gümüşhane Üniversitesi’nden İftira Açıklaması
banner400

 Bilindiği üzere, Üniversitelerde rektörlük seçimleri üç aşamalı bir süreçten oluşur. Öğretim üyelerinin oyları ile belirlenen ilk altı aday YÖK’e bildirilmekte, YÖK genel kurulu altı aday içinden seçeceği üç adayı Cumhurbaşkanına sunmakta ve Cumhurbaşkanının takdirleri ile bu üç adaydan biri rektör olarak atanmaktadır (2547 s. K. m.13).


Böyle bir seçim sisteminde, aday olmayan bir rektörün rektör belirlemede herhangi bir etkisi söz konusu değildir. 26 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak rektörlük seçiminin hiçbir ayrışmaya, çekişmeye ve gruplaşmaya mahal vermeden demokratik bir şekilde ve huzur içinde yapılması için azami hassasiyet gösterilmektedir. Kurucu rektör sorumluluğu ile seçim sath-ı mailinde her fırsatta, oy verecek öğretim üyelerine fay hatları oluşturmamaları ve kim seçilip atanırsa onunla çalışmaya hazır olacak bir anlayışla hareket etmelerini tavsiye etmekteyiz. Öğretim üyelerinin özgür bir şekilde ve tamamen kendi vicdani kanaatlerine göre oylarını kullanmaları temel hassasiyetimizdir. Öğretim üyeleri objektif oldukları ve bilimin ışığında doğru karar verdikleri için toplumda saygın bir konuma sahiptirler. Biri veya birilerinin telkin veya yönlendirmeleri ile hareket etmeleri kendilerini inkar anlamına gelir.


2016-2017 öğretim yılına 18 bini aşan öğrencisi, 650 Akademik ve 300 idari personeli ile başlayacak olan Gümüşhane Üniversitesi, ilimizin ve ülkemizin parlayan bir yıldızıdır. Gümüşhane Üniversitesi, genç ve nitelikli akademik ve idari personeli ile örnek alınan ve görüş sorulan bir üniversitedir. Şeffaflık ve hesap verilebilirliği esas alan Üniversitemiz 3 kez Sayıştay ve iki kez YÖK denetiminden geçmiştir. Bu denetimler sonucu üniversitemiz takdir görmüş ve başka üniversitelere örnek gösterilmiştir.


Üniversitelerde rektörlük seçimine altı ay kala kadrolar kendiliğinden  dondurulmaktadır. Bu nedenle kadro bekleyenlerin ve bilimsel hırsızlık dolayısıyla ceza alan ve bir soruşturması da devam eden bir öğretim üyesi dışında kimsenin özlük haklarına müdahale söz konusu olmamıştır.

Akademik ve idari personelin alım şekli yasalarda açıkça belirtilmiş ve tamamen şeffaf bir şekilde yapılmıştır. İdarenin yapmış olduğu bütün işlemler ise yargı denetimine tabidir. Üniversitemizde her siyasi ve felsefi görüşten personel bulunmakta ve huzur içinde çalışmaktadır.


Kurucu rektör olarak, Gümüşhane Üniversitesinde hiçbir kişi veya grubun nüfuzuna izin verilmemiştir. Aksinin ispatı halinde değil rektörlük görevi öğretim üyeliğinden dahi istifayı taahhüt ediyoruz. Dedikodu üretip yayanları ve bunları ispat edemeyenleri ise en hafif deyimle ahlaksız ve müfteri ilan ediyoruz.


Üniversitemiz hiç bir zaman kapalı bir kutu olmamıştır. Üniversiteler toplumun malıdır ve bizler toplum adına görev yapmaktayız. Görev süremiz boyunca, toplumun her bireyinin istediği bütün bilgi ve belgeleri mevzuatın izin verdiği ölçüde paylaşmayı şiar edinmişiz. Zira bizler hesabın bu dünya ile sınırlı kalmayacağına inanıyoruz ve bu doğrultuda hareket etmekteyiz.

Sağlıklı bir ruh halini yansıtmayan, insani ve ahlaki olmayan bu tür dedikodu ve iftiralarla üniversitede var olan huzur ortamının bozulması kaçınılmaz olacaktır. Bu ise ilin en önemli serveti olan üniversitenin gerilemesine ve sıradanlaşmasına neden olacaktır. Böyle olması halinde ise ilin geleceği ve refahı olumsuz yönde etkilenecektir.
Kamuoyuna saygıyla arz ederiz. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39