banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesinde şair Cebeci Hatıra Ormanı

Gümüşhane Üniversitesinde Gümüşhaneli şair Dilaver Cebeci anısına fidan dikimi yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi 11.04.2017, 22:01
Gümüşhane Üniversitesinde şair Cebeci Hatıra Ormanı
banner400

GÜ'de şair Cebeci anısına Hatıra Ormanı

Gümüşhane Üniversitesinde Gümüşhaneli şair Dilaver Cebeci anısına fidan dikimi yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Genç Atılım Kulübü tarafından Gümüşhaneli Şair Dilaver Cebeci anısına Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binasının olduğu açık alana Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri tarafından 90 adet çam fidanı dikimi yapıldı.

Yapılan ağaç dikimine katılan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir ülkenin orman bakımından zengin olduğunun kabul edilmesi için yüzölçümünün yüzde 33 oranında ormanla kaplı olması gerektiğini, bugün Türkiye'de bu oranın ise yüzde 20 olarak görüldüğünü söyledi.

Çok eskiden beri çeşitli sebeplerle Anadolu’daki asli orman örtüsünün yok edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Zeybek, “Öncelikle Gümüşhane'nin yetiştirmiş olduğu önemli bir isim olan Dilaver Cebeci için böyle anlamlı bir hazırlık yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Biz üniversiteler olarak bu tür etkinlikleri her yıl düzenliyoruz fakat çok başarılı değiliz. Diktiğimiz fidanların önemli bir kısmı israf olmaktadır. Dolayısıyla bu fidanlar için ilk yıl çok önemlidir. Bunun nedeni, yaz aylarının kurak olmasıdır. Üniversite olarak sizden ricamız bunları diktikten sonra hemen bırakmayın en azından ayda bir defa da olsa sulamasını yapın." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38