banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesinde Nanoteknoloji Konuşuldu

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği çerçevesinde düzenlenen “Tıbbi Tanı Tekniklerinde Nanoteknoloji” adlı konferansın ikinci ayağı üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 01.06.2018, 09:00 12.06.2018, 09:06
Gümüşhane Üniversitesinde Nanoteknoloji Konuşuldu
banner400

Gümüşhane Üniversitesinde düzenlenen konferansa University of Texas Rio Grande Valley’den Profesör Samir Iqbal, konuşmacı olarak katıldı.

Disiplinlerarası çalışmalarda biyosensör uygulamaları ve kanser teşhisinde nanoteknoloji ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler veren Profesör Samir Iqbal, “Nanoteknolojik ürünler; test ve tanı işlemlerinin hızla gerçekleştirilmesi, kanserin erken dönemde tanılanması, patojenlerin belirlenmesi, detaylı görüntüleme ve enfeksiyon gelişimini önlemede yararlar sağlamaktadır. Günümüzde teknolojik aletlerin çevreye yaydığı radyasyona maruz kalan insanlarda kanser riski gittikçe çoğalmaktadır. Bu nanoteknolojinin tıbbi alanlarda kullanılması sayesinde gelecekte bizler için büyük bir sorun olan kanser, daha az zamanda ve daha kolay bir şekilde tedavi edilecektir.” şeklinde konuştu.

Dijital çağın her türlü uygulamasının hayatımıza girmiş durumda olduğunu söyleyen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Burada anlatılan nanoteknolojinin tıbbi alanda kullanılmasına dair çalışma, interdisipliner çalışmaların en önemlilerinden bir tanesidir. Hayatta en çok korumamız gereken alanlardan biri de sağlığımızdır. Sağlığımızın korunması ve şayet yakalanırsak birtakım hastalıkların tedavisinde ne tür katkılar sağlanabilir, bunun örneklerini dinledik bugün. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Temel Kayıkçıoğlu hocamızın bu konulardaki çalışmalarını daha önceden biliyordum. Profesör Samir Iqbal’i de bizlerle buluşturdu. Bizler de bu konu hakkında çok faydalanmış olduk. Hepimiz aynı tehditler altındayız. Bütün elektronik cihazlar ciddi bir kirlilik oluşturmaktadır. Bu cihazların oluşturduğu kirliliğin bizim sağlığımıza nasıl etki ettiğine dair henüz somut çalışmalar bulunmamaktadır. Profesör Samir’in vurgulamaya çalıştığı gibi gelecekte 50 yıl sonra insan sağlığını tehdit eden hastalıkların en önemli grubunu bunlar oluşturacaktır. Bir taraftan tıp başta olmak üzere, mühendislik uygulamalarının farklı alanlarını insan sağlığına yararlı ve katkı sağlayacak düzeye taşırken, diğer taraftan sağlığımızı bu tür kirleticilerden korumak gayretinde olmalıyız. Kendi sağlığımızı korumak için bizlere öncellikle ciddi görevler düşmektedir. Bizlerin sağlıklı nesillere ihtiyacı vardır. Bu nedenle programa katılan Profesör Samir Iqbal’e, Prof. Dr. Temel Kayıkçıoğlu’na ve programın düzenlenmesinde emeği geçen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demir’e, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Eroğlu hocalarımıza katkı sunduklarından dolayı teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Konferans sonunda Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Nazır, Prof. Dr. Günay Çakır ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demir tarafından Profesör Samir Iqbal’e üniversitemizde verdiği sunumdan dolayı teşekkür hediyesi, plaket ve belge takdimi yapıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37