banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Senatosu Kelkit'te toplandı

Gümüşhane Üniversitesi Senatosu ilçelerde bulunan birimlerinde gerçekleştirmeyi planladığı ilk toplantısını Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başkanlığında Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunda yaptı.

Gümüşhane Üniversitesi 05.05.2017, 16:54
Gümüşhane Üniversitesi Senatosu Kelkit'te toplandı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Senatosu Kelkit'te toplandı

Gümüşhane Üniversitesi Senatosu ilçelerde bulunan birimlerinde gerçekleştirmeyi planladığı ilk toplantısını Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başkanlığında Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunda yaptı.

Kelkit programına senato toplantısıyla başlayan Rektör Zeybek ve Senato üyeleri Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirdikleri incelemelerden sonra Kelkit Belediyesi ve Kelkit Kaymakamlığı ziyaretiyle programlarına devam ettiler. Senato toplantısı sonrasında kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek üç aylık dilimde Gümüşhane Üniversitesi senatosunun almış olduğu kararlarla Kelkit’e ilave yaklaşık 500 öğrencilik bir potansiyeli kazandırdıklarını söyledi.

İlçe merkezlerinde açılacak bölüm ve programların sürdürülebilir olması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Zeybek; “İlçelerimizde açmayı düşündüğümüz bölüm ve programlar, öncelikli bir konularımız arasındadır. Bir taraftan daha fazla öğrenciyi ilimize ve ilçelerimize kazandırmayı amaçlarken diğer taraftan açtığımız bu birimlerin uzun yıllar verimli bir şekilde şehrimize, bölgemize ve ülkemize katacağı değeri önceliyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz 3 aylık dönem içerisinde senatomuzun aldığı kararlarla Kelkit’teki öğrenci sayımıza ilave önemli bir potansiyeli de kazandırmış olduk. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunda I. ve II. öğretim olmak üzere Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü - Tapu ve Kadastro Programı, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü- Uçak Teknolojisi Programı, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü- Raylı Sistemler Makine Teknolojisi programını açmaya karar verdik. Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda ise yine I. ve II. öğretim olarak Çocuk Gelişimi Programını ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Programını açmaya karar verdik. Ayrıca bugün almış olduğumuz senato kararıyla Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu bünyemize Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü – Organik Tarım Programını ve Veterinerlik Bölümü – Laborant ve Veteriner Sağlık Programını kazandırmış olduk. Böylece hali hazırda yaklaşık 600 öğrencisi bulunan Kelkit İlçemizdeki birimlerimizde bulunan öğrenci sayamıza 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yeni açılan programlarla birlikte ilave olarak yaklaşık 500 öğrencilik katkı sağlanmış oldu.” dedi.

Senato toplantısı sonrasında Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz ve Kelkit Belediye başkanı Ünal Yılmaz ile bir araya gelen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Üniversite senato üyeleri yükseköğretim açısından ilçenin altyapı faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretlerde yaptığı değerlendirmelerde Kelkit’te öğrencilerin barınmadan güvenliğe her türlü ihtiyaçlarının rahatlıkla karşılanacağını, bu konuda altyapı faaliyetlerinin yeterli olduğunu gördüklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Zeybek, ilçenin ihtiyaçlarının farkında olduklarını, hali hazırda açılmasına karar verilen bölüm ve programların sağlıklı bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilmesinde ve aynı zamanda geleceğin de doğru bir şekilde planlanabilmesinde İlçe Kaymakamlığının, Belediye Başkanlığının, yerel bürokrasinin ve hatta sade vatandaşın önemli katkılarının olabileceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45