banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü'nün 15 Temmuz Basın Açıklaması

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek 15 Temmuz ve Milli İrade’nin birinci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunlara değindi:

Gümüşhane Üniversitesi 13.07.2017, 10:38
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü'nün 15 Temmuz Basın Açıklaması
banner400

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek 15 Temmuz ve Milli İrade’nin birinci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunlara değindi:

            “Anadolu, sahip olduğu konumu ve jeopolitik öneminden dolayı çağlar boyu hep hedef kara parçası vasfı taşımıştır. Son dönemlerde, bölgesindeki en önemli güç haline gelen ülkemizin küresel güç olması yolundaki ilerleyişinin engellenmesine yönelik gelişmeler giderek artmıştır. Bize sınırı olmamasına rağmen küresel güçlerle yakın dönemde komşu olmamız bu durumun en önemli sonuçları arasında yer almaktadır. Güçlü Türkiye’nin varlığından rahatsız olacak güçler ve işbirlikçileri, zaman zaman demokratik hayatımızı da hedef seçmişlerdir.

            1913 Bab-ı Ali Baskını, 27 Mayıs 1960 İhtilali, 22 Şubat Ayaklanması, 12 Mart 1971 Muhtırası, 1980 Askeri Müdahalesi, 28 Şubat Süreci ve 27 Nisan e-muhtırası, Türkiye’de yakın dönemde yaşanmış darbe ve darbe girişimlerinin başlıcalarını oluştururlar. Bu darbe ve darbe teşebbüsleri ülkemizde demokratik hayatı kesintiye uğratma niyeti taşıyan veya da uğratan olaylar olarak demokrasi tarihimizdeki yerlerini almışlardır. Fakat 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de seçilmiş Cumhurbaşkanına, Hükümete ve Devletin resmi kurumlarına karşı düzenlenen hain darbe teşebbüsünde bulunulmuştur. FETÖ Terör Darbe Teşebbüsü, ülkemize yöneltilen darbe girişimlerinin sonuncusudur. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşanan önceki darbe teşebbüslerinden farklı olarak bu kalkışmada işgal, terör ve askeri darbe aynı anda başlatılmıştır.

Bu hain darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millet bedel ödemesin. Gerekirse biz bedel ödeyelim” sözleriyle ortaya koyduğu kararlı duruş ve tüm halkımızın bu çağrıya gönülden katılımı ile akamete uğratılmıştır. Yine Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ifadesi ile “Darbe kalkışması, aziz milletimizce demokrasi bayramına çevrilmiştir.”

15 Temmuz’da Türkiye, tek yürek olmuştur. 15 Temmuz’da yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak Fetullahçı terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin tüm fertlerine şükranlarımızı sunuyoruz. Kahraman 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 3160 gazimizden halen tedavi görenlere acil şifalar diliyor, hepsini minnetle anıyoruz. 15 Temmuz’da milletimiz, tıpkı İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi bir olmuş, beraber olmuş, iri olmuş, diri olmuştur. Birliğimize yönelik bir teşebbüs, geri tepmiş, adeta yeniden biz olmamıza vesile olmuştur. İçerdeki hainler ve dış düşmanlarımız bu teşebbüs vasıtasıyla reflekslerimizi de kontrol etmiş oldular. Bu nedenle yeni teşebbüslere karşı da birliğimizi korumalı ve millet olarak uyanık olmalıyız.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44