banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Görevi Devraldı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'dan görevi rektörlük makamında düzenlenen törenle devraldı.

Gümüşhane Üniversitesi 25.01.2017, 19:56 26.01.2017, 08:35
Gümüşhane Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Görevi Devraldı.
banner400

Rektör Prof. Dr. Zeybek görevi devraldı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'dan görevi rektörlük makamında düzenlenen törenle devraldı.

Karşılıklı çiçek ve plaket takdiminden sonra kurucu Rektör olarak 8 yıldır hizmette bulunan Prof. Dr. İhsan Günaydın'a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; "Yapılan iyi hizmetleri taktir etmek bizim görevimizdir. Kuşkusuz yapılan işler bitmemiştir, bitmeyecektir de. Bu işleri tamamlamak bizim görevimizdir. Bundan böyle hem akademik personeli hem de idari personeli ile üreten, birlikte paylaşan başta Gümüşhane ve yöremiz bölgemiz olmak üzere ülkemize hem bilimsel anlamda katkı sağlayan hem de yörenin bir takım problemlerine çözümler üreten bir kurum olma yolunda üniversitemizin çıtasını yükseltmeye çalışacağız. Bu arada devletimiz çeşitli birimlerimiz uzun bir süredir içerde ve dışarıda çok ciddi sıkıntılarla mücadele etmekte. Biz de kurum olarak başta FETÖ, PKK ve İŞİD gibi örgütlerle olan mücadele de devletimizin yanındayız. Üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Samsun’dan buraya kadar iştirak eden ve devir teslim töreninde bulunan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Tekrardan Rektörümüze yaptığı hizmetler için teşekkür eder bundan sonrası için sağlıklı mutlu ve huzurlu bir ömür dilerim." dedi.

İnsan hayatında uzun bir süre sayılabilecek 8 yıl 4 aylık kurucu rektörlük görevini layıkıyla yerine getirmenin huzur ve gururuyla Rektörlük görevini Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek'e devrettiğini belirten Prof. Dr. İhsan Günaydın; "10 Eylül 2008'de buraya gelirken tek başıma gelmiştim ve bugün 8 yıl 4 ay sonra yine tek başıma ama bu sefer arkasında 285 idari personeli, 620 akademik personeli, 19 bin öğrencisi 238 güvenlik ve temizlik personeliyle, eğitim altyapısı, araştırma altyapısı, sosyal-kültürel ve sportif altyapısı, kütüphanesi kongre merkeziyle ve çevre düzeniyle tamamlanmış bütün fonksiyonlarını ifa eden bir yükseköğretim kurumu bırakarak gidiyorum. Tabi bu üniversiteler ilimizin ve ülkemizin en önemli servetidir. Bu kurumlar iyi oldukça hepimiz bundan fayda sağlıyoruz. Üniversiteler ülkemizin gelişmesinin en önemli yerleridir. Üniversiteler geliştikçe ülkeler gelişir. Bu anlamda biz de örnek bir model olarak ortaya çıkardığımız bu kurumu devretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buraya geldiğim zaman yeni rektör olmadım çünkü benden önce kimse yoktu. Şimdi de eski rektör olmuyorum. Çünkü bizim yerimize gelen hocamız kurucu değil o anlamda biz kurucu bir rektör yani eskimeyen bir rektör olarak devam edeceğiz. Kaldı ki 8 yıl 4 ay hizmet verdiğimiz bu kurumu hayatımızda bundan sonra unutmamız mümkün değil. Hocamıza görevi süresince her türlü desteği vereceğimizi burada beyan ediyoruz. Esas olan kurumlardır, kişiler geçicidir. Önemli olan katkı sunabilmektir. Doğrusu ben tamamen kimsenin adamı olmadan bilim adamı kimliğimle 8 yıl 4 ay çalıştım. Bilim adamı sorumluluğuyla devletimizin kaynaklarını etkin verimli ve şeffaf bir şekilde açık ve sorgulanabilir bir yönetim sürdürerek huzuru önemseyerek kurumu buraya getirdim. Baktık, büyüttük geliştirilmesini de hocalarımıza bıraktık. İnşallah bu kurumun daha da gelişmesi ve geliştirilmesi dileklerimi iletiyorum. Hocamızı kutluyorum, başarılı olması en büyük temennimizdir. Bu kurumu hiç bir zaman unutmayacağız. Çünkü biz evladımız olarak gördük, kurduk, büyüttük. Bize düşen her türlü desteği vereceğimizi de tekraren ifade etmek istiyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diliyor teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Makamda yapılan devir teslim töreni sonrasında Kurucu Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'ı Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve üniversite personeli rektörlük önünden uğurladı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09