banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nde yılbaşından önce rektör ataması

28 Kasım’da bitecek rektör aday adaylığı müracaatlarının tamamlanmasından sonra aday sayısı üçe indirilip Cumhurbaşkanı’na bilgi verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da, üçe indirilen bu adaylardan birini yılbaşından önce Rektör olarak atayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşından önce bu adaylardan birini Rektör olarak atayacak...

Gümüşhane Üniversitesi 23.11.2016, 20:14 23.11.2016, 20:16
Gümüşhane  Üniversitesi'nde yılbaşından önce rektör ataması
banner400
Aralarında Gümüşhane Üniversitesinin de bulunduğu 19 üniversite için YÖK müracaatları başladı.



Konuyla ilgili YÖK’ten yapılan açıklamada Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Yalova Üniversitesine rektör ataması yapılacağı müracaatların 21.11.2016 tarihinden 28.11.2016 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na gerçekleştirileceği bildirildi.



Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde "Profesör" olarak en az üç yıl görev yapmış olması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, Rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması,

şartları aranacak.



Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, üçüncü fıkrada belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir Devlet veya Vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değil.



Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, [email protected] adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09