banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Haydi Liselileri Bilinçlendirelim” projesi gerçekleştirildi.

Haydi, Liselileri Bilinçlendirelim” projesi kapsamında İletişim Fakültesi ve uygulama birimlerini tanıtmak amacıyla konferans gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 18.05.2018, 14:28 12.06.2018, 09:08
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Haydi Liselileri Bilinçlendirelim” projesi gerçekleştirildi.
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisi Zeynep Hafiye Gülcan tarafından gerçekleştirilen lise öğrencilerinin doğru tercih yapmak ve iletişim fakültesini tanıtmak amacıyla Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansa İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sertaç Timur Demir ve Dr. Öğretim Üyesi Ali Özcan, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ersin Diker, Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emre Ş. Aslan ile birlikte, çeşitli okullardan gelen birçok öğretmen ve öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren etkinlik sorumlusu Halkla İlişkiler ve Tanıtım 4. sınıf öğrencisi Zeynep Hafiye Gülcan, üniversiteye hazırlık zamanlarında büyük stres ve zorlu günler yaşadığını belirterek, öğrencilerin bilinçli bir şekilde tercih yapmalarını söyledi. Gülcan, bu yüzden öğrencilerin bilinçli bir tercih yapmasının büyük önem taşıdığını anlattı.

Tercih Döneminde Birçok Kişiye Danıştı

Tercih döneminde birçok kişiye danıştığını ifade eden Gülcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tercih zamanımda çevremdekiler beni iki yıllık tercih yapmamam konusunda çok uyararak, tercihlerimi dört yıllık bölümlerden yapmamı istedi. Bu doğrultuda iki yıllık bölümleri tercih etmeyip, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’ne yerleştim.” dedi. Gülcan, dört yıl boyunca gerçekleştirilen birçok faaliyette yer aldığının altını çizerek, katıldığı birçok faaliyetin kendi yaşamına büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

İletişim Fakültelerinin Kontenjanları Her Sene Doluyor

Daha sonra programda konuşma yapan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sertaç Timur Demir, Türkiye’de her şehirde üniversitelerin olduğuna dikkat çekerek, üniversite okuma modasının yavaş yavaş yerini doğru üniversite ve doğru bir alanda okumaya bıraktığı bir sürece dönüştüğünü belirtti. Üniversitelerde bazı bölümlerin öğrenciler tarafından tercih edilmediğini vurgulayan Demir, İletişim Fakültelerinin her sene kontenjanlarının dolduğuna değindi. Demir, Türkiye’de bulunan iletişim fakültelerindeki mezun sayısı ile Türkiye’de medya sektöründeki istihdam oranının uyumsuzluk gösterdiğini vurgulayarak, birçok kişinin kendi bölümleri haricindeki alanlarda çalıştığını ifade etti.

İstemediğiniz Bir Bölümü Okumak İşkence

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ersin Diker, hiçbir zaman başkalarının ne istediği doğrultusunda hareket etmek yerine kişinin kendisinin ne istediğini bilerek tercih yapmasını belirterek, üniversitenin sadece okunacak bir yer olmadığını dile getirdi. Diker sözlerine şöyle devam etti: “ İstemediğiniz bir bölümü 4 yıl okumak çok büyük bir işkence. Öğrencilerime sürekli ‘Eğer bu bölümü okumak istemiyorsan bırak git’ diyorum. Bu yüzden öğrencilerin bu doğrultuda isteyerek, aşkla okuyacağı bir bölümü okumalarını öneririm” dedi.

Konferansın devamında konuşan Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emre Ş. Aslan, iletişim fakültesindeki mesleklerin birbirleriyle olan bağlantısına dikkat çekerek, kişilerin istekleri doğrultusunda herhangi bir alanda çalışabileceklerini söyledi.

Programın sonunda öğrenciler İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Medya Merkezi’ni gezerek, birim sorumlularından bilgi aldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44