banner333

banner309

Gümüşhane Protokolü tarafından rektör Zeybek'e hayırlı olsun ziyareti

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e Gümüşhane Protokolü tarafından hayırlı olsun ziyareti yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi 31.01.2017, 18:07
Gümüşhane Protokolü tarafından rektör Zeybek'e hayırlı olsun ziyareti
banner400

İl protokolünden Rektör Zeybek’e ziyaret

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e Gümüşhane Protokolü tarafından hayırlı olsun ziyareti yapıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Jandarma Yarbay Semih Bulut, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Köse İlçe Belediye Başkanı Şerif Aygün, Torul İlçe Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinden oluşan geniş bir heyet Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada kurucu rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’a özellikle tesisleşme anlamında güzel hizmetlere vesile olduğu için teşekkür eden Vali Okay Memiş, kentin yeni rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’ten beklentisinin üniversitenin şehirle biraz daha kaynaşması olduğunu kaydederek, “Gümüşhane Üniversitesi Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlattığı her ile bir üniversite projesinin en güzel örneklerinden birisidir. Ben uzun yıllar Ankara bürokrasisinin içerisinde kaldım. Gümüşhane, Bayburt, Erzincan üniversitelerinden gelen çocuklarımız mülakatlarda karşımıza geldi. Bu bağlamda Gümüşhane Üniversitesinin başarısını çok anlamlı ve değerli buluyorum. Turizm, madencilik ile tarım ve hayvancılık olmak üzere Gümüşhane olarak kalkınmada üç önceliğimiz var. Bu üç alanda da devletin çok büyük yatırımları var. Hükümetimizin son 14 yılda ilimize yaptığı yatırım tutarı 6,5 milyar Türk Lirasıdır. Yapılan ve yapılacak olanlarla 52 tünelimiz olacak. 29 baraj ve göletin inşaatları devam ediyor. Hem barajlar ve göletler hem de tüneller şehriyiz. Cazibe merkezleri programındayız. Şu ana kadar 1,1 milyar TL’lik 2 bin 500 kişi istihdam edilecek bir yatırım planlanıyor. Gümüşhane’mizin geleceği var. Bu üç alanda ve diğer alanlarda bütün üniversite akademik camiasını yanımızda görmek istiyoruz.” dedi.

Dünyayı yöneten güç ve ülkelerin uzun dönemli planlarla işlerini yürüttüklerini ve alternatif planlar yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Dünyayı yöneten güç ve ülkelerin sadece “B” planları olmuyor. “C”, “D”, “E” planları var. Günümüz dünyasında hem ülkeler yarışıyor hem ülke içinde şehirler yarışıyor. Gümüşhane bu yarışta tabiatıyla, konumuyla ve dinamikleriyle Türkiye’de ön sıralarda yer alabilecek bir potansiyele sahip. Gümüşhane’de yaşayan nüfusun 2-3 katı büyük şehirlerde, yurt dışında yaşıyor. Bunlar dünyayı gezen insanlarımız. Onların turizmle ilgili konulardaki tecrübelerinden faydalanmamız lazım. Çünkü Gümüşhane turizmini dünyaya açmamız gerekiyor. Buranın yerel kaynaklarını harekete geçirirken onların tecrübelerinden yararlanmamız lazım. Biz biliyoruz ki! yarın bu makamlarda olmayacağız. Çünkü dün yoktuk. Olduğumuz süre içerisinde Gümüşhane adına sözü olan herkesle birlikte çalışma gayreti içerisinde olacağız. Başta sayın valimiz, vekillerimiz, kurum amirlerimizle. Çünkü dünyada 7,5 milyar ayrı insan var. Fiziken insanlar birbirine benzeyebilir ama her birimiz ayrı insanlarız. Olaylara karşı tepkilerimiz, onları algılama seviyelerimiz birbirinden çok farklı olabiliyor. Bu nedenle, birlikte çalışmaktan mutlu olacağız. Ziyaretiniz için başta sayın valimiz, sayın vekilimiz ve belediye başkanımız olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. İyiyi, güzeli gerçekleştirme niyetiyle işe başladık, akıbetimiz de inşallah hep birlikte hayır olur.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44