banner333

banner309

Gümüşhane'de Çocukla İletişim Semineri Verildi.

Yıldız Eskicioğlu Anaokulu ve Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde “Çocukla İletişim” konulu seminer verildi.

Gümüşhane Üniversitesi 14.03.2017, 21:33
Gümüşhane'de Çocukla İletişim Semineri Verildi.
banner400

YILDIZ ESKİCİOĞLU ANAOKULU’NDA “ÇOCUKLA İLETİŞİM” KONULU SEMİNER

Yıldız Eskicioğlu Anaokulu ve Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde “Çocukla İletişim” konulu seminer verildi.

Yıldız Eskicioğlu Anaokulunda düzenlenen “Çocukla İletişim” Konulu Seminere Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Adem Arslan, Okul Müdürü Akif Köse, öğretmenler ve veliler katıldı.

Seminerde velilere seslenen Okul Müdürü Akif Köse; “Okul Öncesi Eğitim çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır. Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağlıdır. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir.” Dedi.

Öğretim Görevlisi Adem Arslan; “Çocukla İletişim” ilgili sunum gerçekleştirdi.

Öğretim Görevlisi Adem Arslan çocuk eğitiminde anne baba tutumlarından bahsederek, en iyi anne baba tutumu “Demokratik Anne Baba” tutumu olduğunu dile getirdi. Çocuğa değer verildiğini hissettirmek için evde ona da söz hakkı verilmesi onun kararlarına saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Ayrıca “Çocuğu iyi dinlemeyi, onunla konuşurken göz teması kurmayı, çocuğun sorunlarını çözerken birlikte çözmeyi, yanlış davranışında doğruyu nasıl bulması gerektiği ve çocuk yetiştirirken sabırlı olmayız.” Dedi.

Son olarak “Anne babanın çocuğuna yapacağı büyük iyilik nedir? Sorusuna cevap olarak anne babanın birbirini sevmesidir, dedi.

Öğretim Görevlisi Adem Arslan’a Okul Müdürü Akif Köse tarafından lale figürlü ebru hediye verdi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48