banner333

banner309

GÜ’de 7. Fakülte Sağlık Bilimleri Oldu

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, İlahiyat, Edebiyat ve Turizm fakültelerinin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesine kavuştu.

Gümüşhane Üniversitesi 11.04.2016, 09:06 11.04.2016, 09:08
GÜ’de 7. Fakülte Sağlık Bilimleri Oldu
banner400
Bölgesinde ilk sırada, Türkiye’de ise ilk üçte yer alan Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Bakanlar Kurulunun onayı ile 8 Nisan 2016 Cuma Günkü Resmi Gazetede yayınlanarak Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü.


Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın konu ile ilgili yaptığı açıklamada bünyesinde bulundurduğu 6’sı aktif toplam 10 adet cazip ve tercih edilen 4 yıllık sağlık lisans bölümü, 2 yüksek lisans ve bir doktora programı ile Türkiye’de ilk üç sırada ve bölgede ilk sırada yer alan Sağlık Yüksekokulunun Bakanlar Kurulu kararıyla Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldüğünü söyledi.


Gümüşhane Üniversitesinin kurulduğu 2008 yılından buyana, bölgenin potansiyeli, ihtiyaçları ve istihdam durumunu gözeterek bölüm ve programlar açtıklarını belirten Rektör Günaydın bu bakışla kurdukları Sağlık Yüksekokulu ile birlikte tıp fakültesi olmamasına rağmen Türkiye’nin sağlık istihdamında önemli bir paya sahip olduklarını ifade etti.


Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesiyle birlikte mesleki kabul, tercih eden öğrenci kalitesi, bütçe imkanları ve mezunlarının iş bulma olanakları bakımından önemli avantajların elde edileceğini vurgulayan Rektör Günaydın “Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülen Sağlık Yüksekokulumuz bünyesinde ülkemizin sağlık hizmetlerinin ana direği olan Hemşirelik, sağlık hizmetleri yönetiminde profesyonelleşme için Sağlık Yönetimi, obezite ile mücadele ve sağlıklı bir toplum beslenmesi için Beslenme ve Diyetetik, dezavantajlı gruplara ve topluma sosyal destek sağlamak için Sosyal Hizmetler, afetlerle etkin mücadele için Acil Yardım ve Afet Yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturmak ve iş kazalarını minimize etmek için İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerimizde öğretime devam etmekteyiz. Bu bölümlerimizde toplam 2 bin 200 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. 70 civarındaki akademik personelimiz ve güçlü eğitim öğretim altyapımızla üst standartlarda öğrenim vermekteyiz. Ayrıca Sağlık Yüksekokulumuz bünyesinde Sosyal Hizmet ve Afet Yönetimi bölümlerimizde yüksek lisans öğrenimi verilmektedir. Türkiye’de ilk olan Afet Yönetimi doktora programı da okulumuz bünyesindedir. Sağlık Yüksekokulumuzun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşmesi ile birlikte elde ettiğimiz bu kazanımlarımız çok daha ileri seviyelere ulaşacaktır. Bu vesile ile Sağlık Bilimleri Fakültemizin öğrenci ve akademisyenlerimize, üniversitemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38