banner333

banner309

GÜ Kampüs içi bisiklet projesi yoğun ilgi gördü

Gümüşhane Üniversitemizde Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu "Obezite ile Mücadele" kapsamında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından gönderilen bisikletler, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Gümüşhane Üniversitesi 06.11.2017, 08:35
GÜ Kampüs içi bisiklet projesi yoğun ilgi gördü
banner400

Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu "Obezite ile Mücadele" kapsamında okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla üniversitemize gönderilen 64 bisiklet, üniversitemiz bünyesinde kurulan 3 bisiklet istasyonunda öğrencilerine ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı.

Öğrenciler tarafından yoğun talep gören projede, Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerin sağlıklı spor ve sosyal aktivitelerini önemsediklerini ve bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından dağıtılan bisikletlerden hem katkıda bulunmaya, hem de onların imkânlarından istifade etmeye çalıştıklarını dile getiren üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, "Sağlık Bakanlığımız tarafından ‘Obezite ile Mücadele’ kapsamında üniversitemize 64 bisiklet hibe edildi. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığımız tarafından takip edilen projede, kampüs içerisinde kurduğumuz 3 bisiklet istasyonu ile öğrencilerimize hem günlük kullanımları ve hem de sağlıklı spor yapmaları için bu bisikletleri ücretsiz olarak verdik. Öğrenciler tarafından oldukça rağbet gören bu projede, Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimize sağlıklı yaşam bilinci aşılamak, çevreyi korumak, doğaya zarar vermemek ile öğrencilerimize zaman ve hız kazandırmak adına ilerleyen zamanlarda bu sayıyı daha da arttırmayı düşünüyoruz. Öğrencilerimiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na öğrenci kimlik kartlarını ibraz etmeleri dahilinde bu bisikletleri günlük olarak ücretsiz alabilmektedirler. Böylelikle hem spor yapıp ve hem de eğlenerek en güzel ulaşım yollarından birini denemiş olacaklardır. Dünyada ve ülkemizde son yıllarda artan obezite ile mücadele adına başlatılan projelere ek olarak yürütülen bu projeyi, bizler de üniversite olarak destekliyor ve yapılan çalışmaları olumlu buluyoruz. Bu bağlamda projede emeği geçen herkese başarılar diliyor ve çok teşekkür ediyorum. Ümit ediyoruz ki en kısa sürede Gümüşhane’nin vadi şehir olması sebebiyle güçlükler bulunmasına rağmen, bir bisiklet yolu da en kısa sürede faaliyete geçebilir.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11