banner333

banner309

Genç Pusula'dan Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Organizasyon

Gümüşhane Üniversitesi'nin en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan Genç Pusula Sosyal Hizmet Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi.

Gümüşhane Üniversitesi 08.03.2018, 14:57
Genç Pusula'dan Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Organizasyon
banner400

Gümüşhane Üniversitesi'ne ait mühendislik fakültesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen programa avukat Kadriye Ünler, Amacı Olan Kadın Hareketinin kurucusu Ömer Faruk Emektar, Genç Pusula Sosyal Hizmet Derneği başkanı Halil Dağlı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın ilk konuşmasını, Halil Dağlı yaptı. Dağlı konuşmasında kadınların öneminden bahsetti ve şiddetin giderek arttığını bunun da endişe verici bir noktaya geldiğini aktardı. Dağlı’dan sonra konuşma için sahneye Ömer Faruk Emektar davet edildi. Emektar, Amacı Olan Kadın Hareketi'ni nasıl kurduğunu ve kadın hareketinin amaçlarını anlattı. Emektar, kadın hareketinin kurulduktan sonra çok sayıda kişinin kendilerini ulaştığını aktardı. Kendilerine ulaşan kişilere yardım etmekten büyük mutluluk duyduklarını anlatan Ömer Faruk Emektar, bu tür durumlarda güvenlik güçleri ve belediyelerle direkt olarak irtibata geçtiklerini söyledi. Toplumda şiddetin fazlasıyla yaygın olduğunu belirten Emektar, bunum sonlandırılması için toplumun bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Programda son konuşmayı avukat Kadriye Ünler gerçekleştirdi. Mesleğine genelde aile avukatı olarak devam ettiğini vurgulayan Ünler, bu seçiminde kendisine sıkça gelen boşanma davalarının etkili olduğunu söyledi. Sözlerine Atatürk'ün “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmesini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtiği bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir. Kadınlar, toplum hayatında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.” sözleriyle devam eden Ünler, aradan yüz yıl geçmesine rağmen hala kadınların hak mücadelesi verdiğini aktardı. Kadınların hukuki haklarının farkında olmaları gerektiğini ifade eden Kadriye Ünler, kadınların hangi tür problemlerde hangi mercilere başvurabileceğini detaylı olarak anlattı. Kadriye Ünler konuşma sonunda dinleyicilerin sorularını cevapladı.

Programda ayrıca Esra Kurt ve ekibi, kadına yönelik şiddeti konu alan harika bir tiyatro performansı sergiledi. Program sonunda katılımcılara çiçek takdim edildi.


Yorumlar (1)
Aysel Güngör 6 yıl önce
Gümüşhane de böyle etklnlikleri görmek çok güzel
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59