banner333

banner309

Çaylak Reklamcılar İş Başında

Gümüşhane Üniversitesi'nde ‘Reklam Ajanslarında Müşteri İlişkileri’ adlı söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Great Reklam Ajansı Müşteri İlişkileri Direktörü Nazlı Acar konuk oldu.

Gümüşhane Üniversitesi 30.11.2016, 22:26 30.11.2016, 22:30
Çaylak Reklamcılar İş Başında
banner400

 Gümüşhane Üniversitesi Çaylak Reklamcılık KulübüReklam Ajanslarında Müşteri İlişkileri’ adlı söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Great Reklam Ajansı Müşteri İlişkileri Direktörü Nazlı Acar konuk oldu.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi amfisinde ana sponsorluğunu Gümüşhane Belediyesi, sponsorluğunu Kırıntı Cafe & Restaurant  ve Yöre Pestil & Kömenin gerçekleştirdiği etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Ajans yapısını anlatarak konuşmasına başlayan Great Reklam Ajansı Müşteri İlişkileri Direktörü Nazlı Acar, ajanslarının üç ayrı bölümden oluştuğunu belirterek, “Ajansın içindeki departmanlardan biri stratejik planlama. Oldukça önemli bir kampanya başlamadan yolunu, rakiplerini izlemek gerekiyor. Nasıl bir çıkış yolu bulacağınıza bakmanız gerekiyor. Strateji oldukça önemli. Ajansta bir başka alan, creative ekip. Burada metin yazarı ve art direktör birlikte çalışıyor. Metin yazarı metni yazıyor, aynı zamanda görsel bulunuyor. Çıkış yolu neyse onu bulmak gerekiyor. Metin yazarı ve art direktörün uyuşması da çok önemli. Aksi taktirde iş zorlaşabiliyor. Tüm bunların yanı sıra ajansta müşteri ekibi var. Burada da direktör pervizör ve müşteri temsilcisi var. Bu arada bütün ajanslarda süpervizör ya da müşteri temsilcisi olmayabilir. Bunlar değişkenlik gösteriyor. Büyük ajanslarda bunun ayrımı var. Çünkü çok markaya bakıyorsun. Direktör müşteri ile ilişkiyi koordine ederken süpervizör sunumu yapıyor. Müşteri temsilcisi ise başarılı işleri takip ediyor. Yani kampanya süreçlerinde bir liste oluyor” dedi.

"Müşteri ilişkileri, müşteri ile ajans arasındaki bağı kuruyor"
 
Ajansta bölümlerin farkları konusunda konuşan Acar, “Öncelikle müşteri grubu bir kampanya çıktığında müşteriyle toplanıyor. Müşterinin ne istediği soruluyor. Müşteri kampanyayı detayları ile anlatıyor. Ajans bunun için brief yazıyor. Amacımız, ne demek istediğimiz, ne yapmak istediğimiz ve stratejimizin ne olacağını yazıyoruz. Bu arada bunların hepsini bir anda doldurmuyoruz. Briefi yazarken stratejimizi alıyoruz, bu yol ne olmalı. Buna göre bir briefi şekillendiriyoruz. Bu briefi oluşturduktan sonra bazen müşteriye onaya gönderebiliyoruz. Bazen de hiç göndermeyebiliyoruz. O konu havada ya da güvenle doğru orantılı ve sonrasında bir şekilde bir araya geliyoruz. Brief onaylandıktan sonra kampanya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Müşteri ilişkileri ekibinin nasıl çalıştığı konusuna değinen Acar şunları kaydetti: “Müşteri ile ajans arasındaki bağı kurmak müşteri ilişkileri ekibinin görevi. Müşteri ile konuşuyoruz. Briefi yazdıktan sonra creative ekibe biz aktarıyoruz. Yani her şey bizim üzerimizden geçiyor. Müşteri ekibim düzenli olarak yerli ve yabancı rakip analizini yapmak durumunda. Markanızla ilgili konuşurken hep yaptığınız kampanyalardan bahsedemezsiniz. Müşteri ile oturduğunuzda sohbet edebilmeniz lazım. Rakipleri konuşacaksınız. Bu bence her işte önemli. Yani sonuçta müşterilerle bir iletişim kurmamız gerekiyor. Olayımız toplantı koordine etmek. Hiç durmadan toplantı yapıyoruz. Müşteri ilişkileri sunumları hazırlarken creative ekipten destek alıyoruz. Onlar çıkış yolu strateji belirliyor. Hatta sunumlar bittikten sonra creative ekiple paylaşıyoruz. Tabi bu arada ajans başkanı hepsini bir bir takip ediyor. Bütçe çalışması hepsi bizde. Ne kadar kar edeceğiz bunlara bakıyoruz."

Katılımcıların sorularıyla devam eden program, Nazlı Acar'a plaket takdimi ile son buldu.

Haber: Sümeyye Altun

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11