banner333

banner309

Bakan Işık Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu söyleşinin konuşmacı konuğu olarak Gümüşhane’ye geldi.

Gümüşhane Üniversitesi 31.03.2017, 21:32
Bakan Işık Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti.
banner400

Bakan Işık Gümüşhane Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu söyleşinin konuşmacı konuğu olarak Gümüşhane’ye geldi.

Üniversite programına Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek'i makamında ziyaret ederek başlayan Milli Savunma Bakanı Işık, Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşinin ardından üniversiteden ayrıldı.

Öğrencilerle karşılıklı söyleşiye geçmeden önce kısa bir konuşma yapan Bakan Işık, 16 Nisan'da Türkiye'nin hangi hükümet sistemi ile yönetileceğinin belirleneceği bir oylama yapılacağını hatırlatarak Dünyadaki parlamenter ve başkanlık sistemlerinden örnekler verdi. 

Türkiye'de uygulanan parlamenter sistemde çatışmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Bakan Işık; "AK Parti ile MHP bir araya geldi ve bugünkü ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ dediğimiz 18 maddelik bir değişiklik paketini hazırladı. Bu paket TBMM'de görüşüldü, bazı değişiklikler yapıldı ve kabul edildi. Gönül arzu ederdi ki! bu bizim değişiklik teklifimize 'hayır' diyenler kendi tekliflerini hazırlasınlar. Örneğin bir öneri paketi de CHP hazırlasaydı. AK Parti ve MHP'nin sunduğu gibi meclise sunsaydı ve milletvekilleri ikisini de kıyaslasaydı çok daha iyi olmaz mıydı? Ama olmadı. Şimdi sadece olumsuz siyaset yapılıyor. Türkiye için en kötü durum bugünkü durumdur. Bundan daha kötüsü olmaz. Yönetimde çift başlılığın meydana getireceği felaketi başka hiçbir yerde göremezsiniz. Onun için Türkiye'de bu değişikliği yapmanın zamanı gelmişti" dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise yaptığı konuşmada genç bir üniversite olmalarına rağmen hızla gelişmeye ve büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Nitelik ve donanımı geliştirmeye öncelik verdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Zeybek; “Üniversiteler geçmişte olduğu gibi artık toplumun dışında olan kurumlar değildir. Kadın-erkek, yaşlı-genç, fakir-zengin her birimizin üniversiteyle ilgili mutlaka doğrudan veya dolaylı bir bağı bulunmaktadır. Biz üniversitelerin artık hayatın dışında olmadığını hayatın merkezinde yer aldığını biliyoruz. Üniversitelerimiz geçmişte olduğu gibi sadece bilginin aktarıldığı ya da bir mesleğe yönelik öğretimin yapıldığı kurumlar değildir. Teknolojinin ve bilginin üretildiği toplumun farklı ihtiyaçlarına o bilgilerin sunulduğu kurumlardır. Gençlerimizin nitelikli ve donanımlı yetişmesi bizim için büyük hayal arz etmektedir. Bu nedenle sizlere hayata farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla bu tür faaliyetlerin düzenlenmesinin önemli olduğu görüşündeyim." dedi.

Söyleşi sonunda katılımları nedeniyle Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a Hediye ve Çiçek taktimi yapıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38