banner333

banner309

​Aydın Doğan Genç İletişimciler Ödül Törenininde Rekor Başarı

Aydın Doğan Vakfının, iletişim fakültesi öğrencilerinin geleceğin çağdaş medya liderleri olarak yetişmelerine destek vermek amacıyla her yıl düzenlediği iletişimin oscarları olarak anılan Genç İletişimciler Yarışması’nda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 5 ödül birden aldı.

Gümüşhane Üniversitesi 01.03.2018, 17:25 01.03.2018, 17:31
​Aydın Doğan Genç İletişimciler Ödül Törenininde Rekor Başarı
banner400

Aydın Doğan Vakfının, iletişim fakültesi öğrencilerinin geleceğin çağdaş medya liderleri olarak yetişmelerine destek vermek amacıyla her yıl düzenlediği iletişimin oscarları olarak anılan Genç İletişimciler Yarışması’nda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 5 ödül birden aldı.

Bu yıl 29uncusu düzenlenen ve 42 üniversitenin İletişim Fakültelerinden Yazılı, Görsel, İşitsel, Reklam, Halkla İlişkiler ve İnternet Yayıncılığı dallarında bin 87 öğrencinin 917 çalışmayla katıldığı yarışmada, Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin 5 projesi ödüle layık bulundu.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Aydın Doğan Vakfı 29’uncu Genç İletişimciler Yarışmasında 8 öğrencisi ile 5 dalda ödül alarak kendi ödül rekorunu kırdı. DERGİF Dergisi, GİFHABER Gazetesi ve belgesel film çalışmalarının ödül aldığı yarışmada; Yazılı Dal - Röportaj, Yazılı Dal - Mizanpaj, Yazılı Dal - Spor ve Görsel Dal - Belgesel Kategorilerinde ödül alındı. Ödül alan öğrenciler Abdurahman Demir, Dicle Kaya, Fadime Aydemir, Hasan Erdoğmuş, Hayati Koray Korkmaz, Merve Özyürek, Seden Elter ve Tolunay Tekmek iken, proje danışmanları ise Öğretim Görevlisi Burak Türten, Araştırma Görevlisi Esra Dudu Karaman ve Araştırma Görevlisi Elif Türten oldu.

Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada teknolojinin ve dijitalleşmenin hayatımızı etkilediğini belirterek, bu konuda internetteki iletiler için hukukun etkin rol alması gerektiğini vurguladı. Boyner, Genç İletişimciler Yarışmasının önemine değinerek, vakıf olarak yarışmayı 29 yıldır düzenlediklerini, yarışmanın iletişimcilerin hayatında pozitif etkileri olduğunu aktardı. Ödül alan öğrencilerin meslek hayatına daha etkin bir şekilde girebildiğini, bu nedenle nice 29’uncu senelerde yarışmanın devam edeceğini belirtti.

Lisans öğrencilerinin 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde yaptıkları çalışmalarla katıldıkları yarışmanın ödül töreni Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilirken, törene Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanı Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, İstek Vakfı Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan,Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü, Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök'ün de aralarında bulunduğu Doğan Medya Grubu yöneticileri, üniversite rektörleri, dekanları, gazeteciler, öğretim elemanları ve finale kalan öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Ziya Kürküt’ün yaptığı 29’uncu Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni’nde yazılı dalın “Röportaj” kategorisinde ödül kazanan öğrencilere ödüllerini Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner verdi. Bu kategoride birincilik ödülünü İletişim Fakültesi öğrencilerinden Hayati Koray Korkmaz, “Cumhuriyetin ilk pilot öğrencisi Alaaddin Çulcuoğlu” haberiyle, yazılı dalın mizanpaj kategorisinde ikincilik ödülünü “Pisiklerin Ablası” adlı projesiyle Dicle Kaya, mizanpaj kategorisinde birincilik ödülünü “Çocuk Resimleri Ne Anlatıyor?” adlı projesiyle Fadime Aydemiryazılı dal spor kategorisinde üçüncülük ödülünü “Saklı Şehrin Hazinesi, Şah-Mat Güzeli Bahçesaray” adlı projesiyle Seden Elter, görsel dal belgesel kategorisinde ise birincilik ödülünü “Kırmızı” belgeseliyle Abdurrahman Demir, Hasan Erdoğmuş, Merve Özyürek ve Tolunay Tekmek aldı.

Törende İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Özcan, öğretim elemanları Arş. Gör. Elif Türten, Arş. Gör. Esra Dudu Karaman ve Öğr. Gör. Burak Türten hazır bulunurken Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanı Aydın Doğan, ödül alan ekibimizle özel olarak ilgilendi. Türkiye’nin dört bir yanından akademisyen ve öğrencilerin katıldığı tören, gerçekleşen kokteyl ve konser etkinliği ile sona erdi.

Ödül töreni ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İletişim Fakültesi öğrencilerini ve öğretim elemanlarını gösterdikleri üstün başarı nedeniyle tebrik ettiklerini belirterek, “İletişim Fakültemiz, üniversitemizin güçlü fakültelerinden birisi. Geçtiğimiz yıl 22 ödül birden alan fakültemiz, bu yıl da bu ödüllerle birlikte başarılarını taçlandırmıştır. Türkiye’nin bütün iletişim fakülteleri içinde ismimizi orada duyurdukları için kendileri ile gurur duyuyorum ve bundan sonraki hayatlarında her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09