banner333

banner309

Amasya Üniversitesi ile protokol sözleşmesi imzalandı

Gümüşhane Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ile protokol sözleşmesi imzaladı.

Gümüşhane Üniversitesi 05.02.2018, 14:08
Amasya Üniversitesi ile protokol sözleşmesi imzalandı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Üniversitede öğrenim gören ve mezun olmuş öğrenciler için Amasya Üniversitesi ile Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı İşbirliği Protokolü için Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı ziyaret etti.

Amasya Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Gümüşhane Üniversitesi’nin bilim dünyasına önemli katkılar sunarak gelişeceğine inandığını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Orbay ayrıca, “Günümüzün en önemli sermayesi hiç şüphesiz nitelikli insan gücüdür. Bilgi çağının gerektirdiği teknolojiyi üretme yeteneğine sahip nitelikli insanları yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Gümüşhane Üniversitesi ile Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının ortaklaşa yürütülmesi ile ilgili imzaladığımız protokolün bir başlangıç olmasını diliyorum. İşbirliği içerisinde hareket ederek, bölgemize ve ülkemize daha fazla katkı sağlamak için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ülke geleceğinde söz sahibi olan yenilikçi ve saygın bir üniversite olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, Amasya Üniversitesi ile yapılacak işbirliklerinin her iki üniversitenin eğitim kalitesinin ve araştırma imkânlarının gelişmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Zeybek protokol sözleşmesinin imza töreninden sonra yaptığı konuşmada, “Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimize hem eğitim öğretim dönemlerinde hem de sonrasında iş hayatında büyük kolaylıklar sağlamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen Öğretmenlik Alanları Atama ve Ders Okutma Esaslarına ilişkin çizelgede yer alan bölümlere uygun programlarda öğrenim gören öğrencilerin başvuru yapabilecekleri Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının ortaklaşa yürütülmesi ile ilgili protokolü, Amasya Üniversitesi ile birlikte imzaladık. İmzalanan bu protokol ile birlikte en az iki yarıyılda yapılacak olan Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitiminin öğretmenlik uygulama dersleri, Gümüşhane’de yürütülecektir. Böylelikle üniversitemizin lisans programlarının 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören ve mezun olan öğrencilerimiz, Uzaktan Eğitim ve Uygulamalı Pedagojik Formasyon Eğitimi programına kolaylıkla başvurabileceklerdir. İmzaladığımız bu protokolün başta öğrencilerimiz olmak üzere herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ziyaret sonunda Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e günün anısına hediye takdim etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37