banner333

banner309

Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi açılıyor

Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi açılıyor

Gümüşhane Üniversitesi 20.07.2018, 22:35
Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi açılıyor
banner400

Gümüşhane Üniversitemiz tarafından Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi ile ilgili her tür bilimsel ve kültürel çalışmalar yürütmek, yapılmış çalışmaları düzenlemek ve arşivlemek amacıyla açılması için sunulan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne onay çıktı. 


Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi; kurduğu yardımlaşma ve yatırım sandığında biriken sermaye ile büyükçe bir matbaa satın alarak, ilmî eserlerin ilim erbabına bedelsiz ve hediye usulü dağıtılarak, ilmin daha verimli ve yaygın hale getirilmesine gayret gösteren Gümüşhaneli büyük bir bilgin, düşünür ve İslam âlimidir. 


Üniversitemiz, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerini daha iyi tanımak ve tanıtmak adına her türlü bilimsel ve kültürel çalışmalar yürütmek, yapılmış çalışmaları düzenlemek ve arşivlemek öğrencilerine ve gelecek nesillere bu öğretileri yaymak amacıyla Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılmasına dair Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) sunduğu yönetmelik kabul edildi. 16 Temmuz 2018 tarihli ve 30.480 Sayılı Resmi Gazete ’de yayımlandı.


Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane ilimiz için büyük bir öneme sahip olan ve açılmasına onay verilen Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin   kendilerine büyük bir mutluluk ve sevinç getirdiğini söyledi. Rektörümüz konuşmasında düşüncelerini, “Üniversitemizde çeşitli alanlarda araştırmalar yapan Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tıbbi Bitkiler, Geleneksel İlaçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, İnovasyon, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere toplamda 7 araştırma merkezimiz bulunmaktadır. Gümüşhane ilimizin büyük bir değeri ve bilgini olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin hem ismini hem de öğretilerini gelecek nesillere aktarmak için YÖK’e sunduğumuz Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılmasına dair verilen onay bizler için büyük sevinç kaynağı oldu. Araştırma merkezimizde Gümüşhane’de ortak ilgi ve faaliyet alanlarına sahip ulusal ve uluslararası, resmi veya özel kurum, kuruluşlar ile iş birliğinde bulunarak araştırma ve kültür programları gerçekleştirmek amaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası düzeyde kongre, seminer, toplantı ve benzeri etkinliklerle sertifikalı veya sertifikasız programlar düzenlemek ve yürütmek gibi faaliyetler yapılacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizi araştırma yapmaya yöneltmek ve araştırmalarına destek olacaktır.  Merkezin amaçlarının gerçekleşmesine hizmet edecek şekilde görsel, işitsel yayınlar hazırlamak, yaptırılacak araştırma sonuçlarını kitap, dergi, broşür, internet sayfası ve benzeri yayım araçları vasıtasıyla yayınlamayı planlıyoruz. Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin başta Gümüşhane ilimiz olmak üzere tüm üniversite camiamıza hayırlı olmasını diler, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür eder, merkezimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.” sözleriyle dile getirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38