banner333

banner309

08.12.2018, 00:40

Gümüşhane İzlenimleri…

Geçtiğimiz hafta sonu memleketim Gümüşhane’deydim. Hem Vizyon Dergisinin ödül törenine katılıp hemde annemi alıp geri dönmekti niyetimiz.

Bu niyetle yola çıkıp 29 Kasım Perşembe günü dağların avuçlarındaki şehre vardığımızda saatler akşam 21.00 gösteriyordu.

Gümüşvadi ile Trabzon’dan Otogara geldiğimizde durakta bekleyen taksi ile  annemin evinin yolunu tuttuk.Şoför genç bir delikanlıydı.

Gündüzleri üniversitede öğrenci akşam ise takside şoförlük yaptığını söyleyen genç sohbetimizde Antepli olduğunu söyledi.

İşletme Fakültesi 2.sınıf öğrencisiydi. Bir yandan şehir merkezinde bir manavın önünde durmasını istedim. İhtiyaçlarımızı aldıktan sonra Cumhuriyet Caddesinin orta yerine varmıştık

Sıcak kanlı bu gence Gümüşhaneyi seviyor musun? diye sordum…İlde yaşayan gençler hariç herkesten çok memnun olduğunu, bir an önce okulunu bitirip memleketine dönmek için mücadele ettiğini söyledi.

Hiçbir ilde göremeyeceğimiz çift taraflı araç parklanmasının yapıldığı Cumhuriyet Caddesini bitirdikten sonra Çamlıca Mahallesine ulaşmak için dik eğimli yola tırmanmaya başladık.

Yolculuğun sonunda taksi ücretini genç şoföre ödeyip ayrıldık birbirimizden…

“Ana gibi yar Bağdat gibi diyar bulunmaz” sözünü hücrelerimizde hissederek ateşten sıcak ana ocağına diğer bir ifadeyle ata diyarına kavuşmanın sevinci vardı içimizde.

Birkaç gündür ağır gribal enfeksiyon ile hasta yatağında bizleri solgun bakışlarla karşılayan annemin hali sevincimize tuz biber olsada ablamın refakatinde olması tek tesellimizdi.

Ertesi günü Cuma namazını kardeşim Adem Aslanın teklifi üzerine Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Ahmet Ziyaüddin Camisinde kılmak nasip oldu. Üniversiteye yakın olması nedeniyle genç ağırlıklı cemaatin görüldüğü Camiide hocaefendinin sosyal medya bağımlığı üzerine yapmış olduğu sohbetini beğendim .Namaz sonrası tebrik ettim.

Bu arada bu güzel eserin yapımında büyük emek ve gayretleri bulunan Erkan Kocatürk ağabeyle ayaküstü sohbet ederek hasret giderdik.

Akşam saatlerine doğru hasta ve taziye ziyaretleri ile günü tamamladık.

Cumartesi günü Gümüşhaneye Değer Katanlar Ödül töreni günüydü. Dışarıdan gelen misafirlere kucak açıp ev sahipliği yapan hemşerilerim ile birlikte törenin yapılacağı Ramada Oteline ulaştık.

Gümüşhane’ye Değer katan Ramada oteli hakkındaki düşüncelerimizi bu sütunlardan daha önce belirtmiştik. Zekai Bey sayesinde muhteşem bir tesis kazandı Gümüşhane…

Ödül törenine katılan başta Mahmut Oltan Sungurlu Bey olmak üzere Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda seçkin davetli Ramada Otelinin Salonunu hınca hınç doldurdu.

En prestijli ödüller Gümüşhane’nin en prestijli Otelinde sahiplerini buldu diyebiliriz.

Ödül sırası Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğine geldiğinde heyecanla sahneye davet edilerek Sayıştay Üyesi Sayın Aydemir Tunç Beyin elinden ödülümüzü aldık. Heyecanlıyız çünkü ilk kez dernek olarak bir ödüle layık görülmüşüz.

Çay TV.ekranlarından canlı yayımlanan programda yaptığımız kısa konuşmada “Ecdadın gittiği yerlerde Devlet kurduğunu, Gümüşhanelilerin ise gittikleri illerde Dernek kurduğunu” ifade ederek  oyları ile derneğimizi destekleyen hemşerilerimize şükranlarımızı ilettik.

Program sonrası yıllardır görmediğimiz birçok hemşerimizi görme fırsatı bulduk. İstanbul’dan, Bursa’dan , Ankara’dan gelen hemşerilerimizle zaman tünelinde anlamlı sohbetlerimiz oldu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde otelin lobisinde Zekai Beyin kahve davetine başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay olmak üzere birçok dostla birlikte katıldık.

Zekai Araz Beyin lobinin orta yerine koyduğu ve gelen misafirlerine anlatmaktan haz duyduğu aynı zamanda öz sermayesi olan ayakkabı boya sandığının yanı başında gerçekleşen bu sohbette, azim ve çalışkanlığının ete kemiğe bürünmüş halini Sayın Araz’ın üzerinde bir kez daha görerek ayrıldık Ramada’dan…

Pazar günü köylülerim Dörtkonaklı dostlarla dernekte hasret giderdikten sonra Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı için müracaatta bulunan dostlarımızın heyecanlarına ortak olarak iş Adamı Ufuk Ustaoğlu Beyin ikramları ile geçmişten geleceğe tatlı sohbetlerimiz yudumladığımız çaylarla demlendi.

Günlerin birbirine nazire yaparcasına hızla geçtiği ziyarette kış mevsiminin kendisini iyice hissettirmeye başladığı Salı günü ayrıldık havası ve yaşattıklarıyla gönlümüze taht kuran memleketimiz Gümüşhane’den…

Bu satırları henüz Eskişehir’e dönmeden başkent Ankara’dan halen tedavisi devam eden Hakime hanımın evinde annemin yöremize ait anılarını ve hatırlarını not ederek yazıyorum…Gün gelir paylaşmak niyetiyle…

Bu vesileyle tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum…

Program yapımcıları Önder Turhan ile Alper Tuna Beylerin gelen misafirlerle yakından ilgilenmeleri dikkatimizden kaçmadı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59