banner333

banner309

13.12.2017, 23:50

GÜMÜŞHANE İZLENİMLERİ…( 2 )

Bir önceki yazının devamı…

Gümüşhane içimizde bir sevda. Kim ne derse desin gönlümün sakin ve huzur veren limanı. Bu liman ki 35 yılımın su gibi akıp geçtiği memleketim…

(…)Yolumuz Gümüşhane Belediyesine düşerde kadim dost, Gümüşhane’deki sosyal ve kültürel faaliyetlerin hep önünde koşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Battal Bayar Beye uğramadan olmazdı.

Odasının hiç boş kaldığını görmedim bu zamana kadar. Sıcak ve samimi sohbetimizle hasret giderdik. Çözüm odaklı görüşlerini her zaman takdir etmişimdir.

Belediyenin özel kalem müdürü Mustafa Demir Beyin kahve ikramını bir sonraki ziyaretimize bırakma sözü ile ayrıldık…

Akşam saatlerinde yönümüzü Dörtkonak Köyüne çevirdik. Turhanlı aile mezarlığında vazifemizi bitirdikten sonra mahallemizin tek sakini köy imamı Hüseyin hocayla ayaküstü birkaç kelam edip, başlayan kar taneleri altında döndük Gümüşhane’ye…

Ertesi gün Gümüşhane’de ilk kurulan dernekler arasında bulunan “Dörtkonaklılar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”nin misafiri olduk.

Dernek Başkanı Tuncay Bozalan’ın şahsında tüm üyelerimize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.

Sonrasında MC Mühendislik firmasıyla Gümüşhane’de faaliyet zincirine her geçen gün yeni halkalar ekleyen köylüm Mahir Can beyin ofisindeki sohbetimizin en az çaylar kadar demli olduğunu belirtmeliyim.

Bir dönem Kredi Yurtlar Kurumunda uzun süre yöneticilik yapan ve üniversitede okuyan Gümüşhaneli öğrencilerin yurt sorununu kişisel dostluklarıyla çözen Süleyman Turhan Beyin Lezzet lokantasında bizleri dostlarla buluşturması anlamlıydı.

Yusuf Sadık, Ahmet Uncu, Kılıçarslan Turhan, Cuma Kara,Leven Öz ve İrfan Ataman Beylerle birlikte güzel vakitler geçirdik.

Asırlık çınarımız Kuşakkaya Gazetesini ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Sezai Köprülü ile Genel Yayın Yönetmeni bilge insan Turan Tuğlu Beyle bir araya geldik.

En son görüşmemizde İstanbul’da olduğunu bildiğimiz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay Beyi karşımızda görünce mutlu olduk.

Gümüşhane Üniversitesinde Pestil ve Köme üreticilerine yönelik bir sempozyumdan geldiğini yapılan programla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Bizde bir kentin üniversiteyle iş birliği içerisinde olması gerektiği, bilimsel çalışmalarla kentin önünü açacak temel kurumun üniversite olacağını söyledik. Rektör Beyin bu anlamda gayretli olduğunu sözlerine ekledi İsmail Bey.

Atatürk Caddesinde eş dost selamlarıyla ilerlerken yıllar önce Eskişehir’de üniversite öğrenimi gören Sezer Çimenle karşılaştık.

Zaman tünelinde Eskişehir’de, birlikte olduğumuz güzel anılardan bahsetti.

Ardından Muharrem Bozkır Beyin işyerinde çaylarımızı yudumlarken geçmiş yıllarda ki tecrübe ve birikimleri de dahil hoş sohbetimiz oldu.

İşyeri komşusu köylüm Osman Nebioğlu nam-ı değer Hışır Osman ağabeyi “Sevenin Yeri”nde salonunda her zamanki gibi güler yüzlü dostlarıyla sohbet ederken bulduk.

Yusuf Kullukçu beyinde ortak olduğu görüşmemizde bir çok anıyı hatırayı tazeledik.

Zaman hızla geçerken hastanede yaptığımız eş dost hasta ziyaretlerine ilave evinde tedavi gören Kemal Sadık Beyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Öğlen saatlerinde Diş Hekimi Çetin Işık Beyin ikramlarıyla güncel hadiselerle ilgili derin mevzulara daldık.

Son günümüzde Gümüşhane’nin yükselen değeri Ramada Otelinin işletmecisi kadim dost Zekai Araz Beyi ziyaret ettim.

Dağların koynunda, Harşit Çayının kenarında özgün ve nitelikli mimarisiyle çok beğendiğim Ramada Otelini baştan aşağı gezerek muhteşem bir konseple karşılaştığımı belirtmeliyim.

Eskişehirdeki birçok 5 yıldızlı otelde olmayan detayların Ramada’da olduğunu gözlemledim.

Yılların esnafı ve tüccarı Zekai Araz Beyin deneyim ve tecrübesiyle işinde uzman personeli transfer etmesi hizmet kalitesine önem verdiğinin bir göstergesiydi.

99 adet standart oda, 6 süit oda ve bir kral dairesi olmak üzere 106 oda halinde inşa edilen otelin yatak sayısı ise 220.

Otelin en üst katında toplantı, düğün, balo, salonlarıyla her türlü etkinliklerin yapılabileceği 350 kişilik çok amaçlı salonu da bulunuyor.

Lobinin bir alt katında 600 kişilik başka salonu daha var. Ayrıca biri 80, diğeri 50 kişilik büyüklükte iki toplantı salonu ve birde küçük ölçekli toplantı salonu mevcut.

Biz Zekai Beyle oteli incelerken o saatlerde eczacıların toplantı için otele geldiklerini gözlemledik. Gümüşhane’ye otelcilik sektöründe bir üst tura çıkaran Ramada’nın ilimize kazandırılmasında Zekai Araz Beye teşekkür ederek ayrıldık buradan.

Dört günlük tatilin sonuna gelmiş, dönüş vaktimiz yaklaşmıştı. Vedalar zor olsa da birçok anıyı hatırayı biriktirip, gökyüzünden süzülen kar taneleri altında kış mevsimine inat içimizi ısıtan izlenimlerle ayrıldık Gümüşhane’den…

Görüşme imkânı bulduğum / bulamadığım dostların tamamını kainatın sahibine emanet ederek…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09