banner333

banner309

18.12.2015, 22:50

GÖÇLER VE HENDEKLER

 GÖÇLER  VE   HENDEKLER

Akp 'nin bir afişi vardı hatırlayınız ''OHAL KALKTI .BASKILAR BİTTİ.KÖYÜMDE ÖZGÜRCE YAŞIYORUM. Onlar konuşur akp yapar. ''diye.
.
''Şimdi birilerinin , dün dündür ,bugün bugündür '' babından defalarca bu gibi , dakikasında dahi bir dediği diğerine uymayan, bir bakanın dediğini,bir yöneticinin dediğini diğeri yalanlayan ,sürekli nabza göre laf edip,insanların,dinini de ,imanını da,fakirliğini de kullanıp ,istismar eden bu politikalarından biri daha şimdi tezahür ediyor. 
.
Güneydoğuda bir çok il ve ilçede başta Silopi ve Cizre olmak üzere baskılardan dolayı halk göç ediyor. Birileri diyor hükümet baskı yapıyor, diğerleri diyor ki,pkk baskı yapıyor. Olan halka oluyor ! Oralarda vatandaşın mal ve can güvenliği artık tamamen ortadan kalktı. Ama bizim akp li komşuya ve hükümet yetkililerine sorarsan ,her şey güllük gülistanlık. Bu nasıl bir vurdumduymazlık !
.

MHP gelecek olan faciayı gördü ve aylar önce o bölgede OHAL uygulansın teklifini yaptığında ,sırf MHP bu teklifi yaptı diye akp tarafından ikgale alınmadı. Şimdi ne oldu; MHP 'nin teklifi sessiz sedasız uygulanmaya başlandı. Baş örtüsü meselesinde de aynı politika biliyorsunuz uygulanmıştı. Sırf MHP , başörtüsünü  kamuda  çalışanlar serbestçe  kullansın     diye  önerge verdiği için , akp bu önergeyi reddetmişti.   Sonra  bu  önergenin benzerini  kendi  uygulamaya  koydu.Yıllardır ülkemiz , bu gibi kararlarla yap boz tahtasına döndürülmedi mi !
.

Yandaş medyada tık yok. Onca öğretmen işi bırakmış (Cizre ,Silopi) buralardan çıkmış ,buraları terk etmişler.Şehirler,ilçeler hendekler  kazılarak  iç  savaş  körüklenmekte, siyonizm,emperyalizm  görevini  Türkiye  içinde  harfiyen  yerine getirmektedir.
Bugünkü  iktidara   ''dinmiş'' gibi teslim olmuş vatandaşımız, hala neyi savunuyorsunuz? Hala 17/25 Aralık hırsızlıklarını hazmedercesine ,çalmışsa benim hırsızım çalmış deyip, şimdi yine bu göç olayında insanımız yine aynı kulvarda kör kütük sarhoş. 
.

Daha ne olmalı ,uyanmak için? Kazılan hendeklerin,her gün gelen şehitlerin ,ülkenin bir bölgesinin tamamen yaşanılır olmaktan çıkmasının sorumlusu 14 yıldır bu devleti yönetenler değil midir? Bu halde iken hala muhalefete suç bulanlar, sizi anlamakta zorlanıyoruz. 
.

''Erkin  başındakilerden biri    şöyle diyor:Pkk  süreç   boyunca sığınak yaptı.'' diğeri  ise'' Pkk çözüm sürecinde silah depoladı.'' diyorlar,Tv de izledik .Peki bunlar olurken siz ne yapıyordunuz? Sorduğumuz için bazı dostlar bize gücendiler. Peki sormasa mı idik, ne yapsa idik ?Kuzuların sessizliği filmini mi izleseydik?
.
Haksızmıyız sevgili hemşehrilerimiz?

Birilerinin çıkarları yerin dibine batsın !

Sizin anladığınız YENİ TÜRKİYENİZ BU MU ?

C NAS

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44