banner333

banner309

02.12.2015, 21:57

EYY HEMŞEHRİM DURUM NASIL ?

 EYY   HEMŞEHRİM   DURUM   NASIL  ?  
Herkes   Türkiye de yaşam şartları  çok zor  diyor. Geçinemiyoruz   çığlıkları  her Tv  kanalında  halk  tarafından  dile getiriliyor. İşsizlik   başını  aldı gidiyor. Haksızlık  ,adaletsizlik   ,yandaşı kayırmak   had  safhada. İç  ve dış  politikalar  oldukça  kötü  deniyor.  Milli  Eğitim  dibe vurmuş  konuşuluyor.  Bunca komutan ,general  ,gazeteci  haksız yere içeri  tıkıldı ,adamların  gazete ve iş yerlerlerine çöküldü.  Bu nasıl  hukukun  üstünlüğü   ülkesi  ?  Caddelerin kenarları  ,camilerin önleri  dilenciden geçilmiyor. Yetmedi  milyonlarca  Suriyeli de gelmiş,evlerin  zillerini  çalıp  ,para ve  yardım istiyorlar.                                                             
*
Şimdi  Türkiye  ABD  nin ağzına bakarak, Erdoğan politikaları  gereği  Suriye  Savaşı  bataklığına  batmış  durumunda. Rusya  uçağının düşürülmesi  Türkmenlerin  daha da  çok katledilmesine  sebep oldu,oluyor .Rusya  ile  Türkiye  karşılıklı  yaptırımlarla  ,her iki ülkede  çok  ekonomik  kayıplarla karşı karşıya. Ülkemizi  her halükarda  zor günler  bekliyor. İktidarda  14  yıla yakındır akp  var. Şimdi  tek başına iktidar . Akp  nin  kanalları  ve akp liler , ortamın çok  iyi olduğunu,bolluk  içinde ,sorunsuz yaşadığımızı  söylüyorlar.
*
Geçenlerde   görev  yaptığım  eski  bir  beldeye  gittim,bir tanıdık ,ülkemize  Erdoğanla birlikte  gökten sağnak ,sağnak  bereketler yağdığını  söylüyor. Ayakkabısına baktım  ,yırtıktı.Ceketinin  yakasında da  kalıplaşmış  kir  vardı,çünkü  ceket  oldukça  eskimişti.Ben içimden gülüyorum,aklımdan  ufuk  darlığı  ve   cehalet   işte  böyle bir şey  diyorum. Gerekli  cevabı  veriyorum  ancak  nafile ,Erdoğan  cenazede  dua okudu,camide kur'an okudu  en Müslüman  o  diyor. Diyor  ve yukarıdakiler  dünyanın en zenginleri sınıfına girerken , onu  savunan,14  yıldır oy  verene, malı götürme sırası gelmediğinden  ,ağzı  açlıktan kokuyor.
*
En çok  savunulan  ,bu  hükümet  yol yaptı. tamam da elbette yapacak,görevleri  değil mi? Ben mi  yapmam lazım yolları ? Ancak  aklıma şu soru geliyor ; İş bulamayan adam, yandaş olmayan adam, akp lilere  yağ çekme  becerisi  olmayan adam, el açıp isteyemeyen adam  vb  hükümetin  tüm  milli  varlıklarımızı  satıp da  yaptığı  yollarımı  tabağa  koyupta  yiyecek? Haksız mıyız efendi? Bu ülkede  onuruyla  yalakalık yapmadan  yaşayan insanlar da  var.
*
Birilerinin  ağızlarında   bazı  islami  kelimeler, ama  her yol  var,usulü dairesinde  mal götürülüyor,vesselam . Bir çok  insan ,  akp li  belediyelere ve  hükümete  yakın çevrelere,il ve ilçe teşkilatlarının önde gelenlerine  sülükler  gibi  yalakalık yapmakla  meşguller.Onlarca  Üniversite mezunu  işsiz,kimisi  ilgisi olmayan işlerde  az  bir para karşılığı  çalışıyorlar.Bunlardan biri  de  oğlumun  tanıdığı  bir arkadaşı,iki  üniversite mezunu  tavukçuda  eleman olarak  çalışıyor.Onu  her gördükçe   hükümet  sözcülerinin  yalan söylemeyi dine ,imana da  bulayarak  nasıl  da  iyi     beceriyorlar  diye  düşünüyorum.  Akp li olmayan  Müteahhitler  yıllardır  iş  alamıyor,geçmişteki  birikimlerini  sonlandırmaktalar.
*
Esnafa  soruyorum  durum nasıl?  Sorma   hocam,hiç iyi  değiliz. Mahalle aralarına bile giren  market zincirleri  bizi bitirdi ,diye feveran ediyorlar.Emeklilelere  verilen 24  tl lik  zam ayrı  bir  tirajıkomiklik değil de  nedir!Herkes  halinden memnun değil  ancak  kendisini  oyalayıp,fakirleşmesine  sağır ve kör olana  oyunu  da veriyor.'' Siz bilirsiniz,  bize gelen düğün bayram.''
*
Ancak  bu insanların  çoğuna   hangi partiye oy  verdiniz  sorduğumda ,AKP  diyorlar. Neden akp  dediğimde  ; oy verilecek  kim var  diyorlar. MHP  var,CHP  var diyorsun,  ancak  CHP  yi geç  diyor  bir çoğu  o  solcu. Peki  MHP  niçin olmasın dediğinde  ,hemen  işi  şahıslara  döküyorlar. Tepede  tutukluk  var diyorlar. Doğru  adam ,düzgün  adam  ama siyaseti iyi kıvıramıyor  diyorlar. Ancak  İkinci  oy vereceğim parti  MHP  dir de demeyi  ihmal  etmeden  ekliyorlar.
*
Halkla olan  irtibatımız  sonunda  ,bu  hayatından yakınan, iktidar  partililerine  yalakalık   yapan , el açanların  hemen hemen  %90  ının    akp ye oy verdiklerini  söylemlerinden anlıyoruz. Hem  kendileri  seçiyor,hem de hayatlarından memnun olmuyorlar. Bu adamlara ,dilenci  zevata   artık  üç  krş ta olsa yardım yapmıyorum,bu tiplere  artık yardım yapmayacağım,gitsin   kimi  başa getiriyorsalar  onlardan yardım alsınlar. Ben   artık, şahsiyetini,haysiyetini,şerefini  yitirmemiş  maddi  zorluklar  içinde olan  gizli kalmış  sahipsizlere  ve yoksullara  yardım yapacağım,elimden  ne kadar gelirse. 
Saygılarımla...
Cevat NAS
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09