banner333

banner309

14.03.2017, 21:09

Ellere var, bize yok mu?

   ELLERE VAR, BİZE YOK MU?

  Yazımızın başlığı, yıllar önce dilimize doladığımız ve yeri geldiğincede sıkça seslendirdiğimiz bir halk türküsünün ilk dizeleri.. Bu dizeler, bazan  halk deyimi olarak kullanıldığında yüklendiği manaya göre  daha başka bir değer  kazanmaktadır. Açılımı ise şöyle:.

     Bir hakkın kullanılması zımmında hak sahiplerinden kimilerine bu hakkın tanınması hata öncelikli hak sahibinin ötelenmesi aşamasında tekerleme biçiminde söylenen bir deyim olarak söylenmektedir.

   “Ellere var da bize yok mu?” . Dizelerini  , günümüzde gündemden düşmeyen “ Anayasa Halk oylaması (referandum) “ile ilgili olarak  Yurt dışındaki  sözde demokrat ülkelerin garip tutumları ile  ilişkili kılarak bir değerlendirmeye tabi tutacak olursak özetle şunları söylemek mümkün… .

     Bize göre “El“Kimdir? Derseniz. El cevap : Bir uzvumuz dan söz etmiyoruz.Ülkemizi içerde ve dışarıda söylemleri ve eylemleri ile diz çöktürmeye çalışan herkes  eldir. Örneğin:  C. Dündar.  Gibi goşistler.Nedeni ise  açık ve net..

        Can….dar Almanya’ya, Fransa’ya  sığınarak yaşadığı Ülkesini şikayette bulunuyor ve ”Türkiye ‘yi bize dar ediyorlar., bizi kurtarın” yalvarmasında bulunuyor. Bu  goşist el değil de nedir. Keza ..Barolar birliği Başkanı Prof dr. Metin Feyzioğlu bu tanıma çokça da girmese de  O’ da   Avrupa ülkelerinde  yoldaşları tarafından coşku ile karşılanıp “Hayır” kampanyasını yürütsün diye himaye edilen ,  kendisine kucak açılan ve konuşmasına izin verilen  bir hukukçumuz. Can …. dara karşı öfkeliyim. Sebebi Büyük Atatürk hakkında  küçük düşürücü ifadeler örneğin, ,”karanlıktan korkar “ ifadelerini kullandığı  için..

      Yav!!.. Kocatepe ‘de ,26 ağustos1922 gecesi açık arazide kaputu altında birkaç dakikalığına kestirmeye çalışan ,Mustafa Kemal değil de senin dedenmiy di? Belge niteliğindeki bu fotoğraf tarihteki yerini almışken böyle bir iftirayı Türkiye Cumhuriyeti nin Kurucusu için nasıl söylersin,bire gafil..

      Türkiye Barolar Birliği başkanı, Prof.Dr.Metin Feyzioğlu,  Gümüşhane barosu bınasının açılışı için 2014 yılı gümüşhane’ye gelmişti. Basın toplantısında kendisiyle söyleşide bulunmuştum. Yüz yüze görüşmemişz olmuştu. Hoş sohbet bir yapısı vardı. Ne varki kükümete karşı olan tepkisi konuşmasının her satırına yansımıştı. Nitekim bu hırs ile yurtdışındaki hayırcılırla işbirliği yapmasını yadsımakla birlikte beklenen bir durum olduğunuda kaydetmeliyim.

     Şimdi soruyoruz? Bakan sayın FATMA Betül Sayan Kaya’ya konuşma izni yokken,  Barolar Birliği Başkanı M.Feyzioğlu’na neden var?

     Bize  göre doğrusu : konuşma hakkı her ikisinede ya tanınmalı,tanınmayacaksa her ikisine de  tanınmamalı idi..….

       Şimdi Almanya ‘yı bir kalem geçelim. Nazizmin izleri henüz alınlarından silinmedi. Silinmediği de, sokaklarda yaptıkları  Türk düşmanlığı protestolardan zaten anlaşılıyor..Milyonlarca Yahudiyi  fırınlarda yakan bir anlayışın sahibi olan Almanya,bu gün dahi en üstün ırk,” Almanlardır “diyerek ırkçılığı savunan bir zihniyetin sahibi değiller mi?.

     Peki bu “,Hollanda “ ya ne oluyor.?. Dünya İnsanlarının  ortak malı olan kuzey denizlerinin  kıyılarını doldurarak yapay yurt edindikleri topraklar üzeride besledikleri sığırlarının  sütlerine PİG sütlerini  katarak ürettikleri  peynirleri,yağları ve   yıllardır dondurarak sakladıkları somon balıklarını bundan sonrada Türkiye ‘ye satacaklarını  mı sanıyorlar. Nah satarsınız..  Hollandalı holigan yöneticiler!..Kendinizi nimetten saymayın. Bundan sonra avucunuzla birlikte  tabanınızı da  yalayacaksınız. Yok öyle şey.

 Ne diyor? Holland holiganlar. “Buradaki Türkler bizim vatandaşımız. Sizi  Türkiyede ki Türk ‘leri ilgilendirir”. Yani bir bakıma,” Bilmem neyle dağlayıp, bezir yağı ile  yağlama” ‘ya çalışıyor.

     Yutmaz bu murayiliği(iki yüzlülük) Türk Milleti…

     Kuzum Alamanya ve Polonholiganya  size ne ?Türkiye’deki referandumdan. Acıttığı belli. Alaman ‘ya yı anladık demiştik.Yanıbaşında   hizmete girecek olan Dünyanın üçüncü (İstanbul)hava limanından rahatsız.Yılda 150 miyon yolcunun konup kalkacağı devasa bir hava limanı,..Milyar Avrolar   kaybedecek..Berlin Hava alanı otomotik olarak bay-Phas edilmiş olacak. Ey Almanya !..Ne yaparsanız  yapın,  korkunun ecele faydası olmıyacak.

        Peki  ,Siz neden rahatsızsınız ?Polonholıganya. Belliki  sizi de acıtan bir şey var.Dilerim bu acı  içinizden ebediyen çıkmaz inşallah..

   

   Niçin ? Derseniz .Kanıt ortada. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bir bayan üyesine Evet Propogandası yapacak diye izin verilmeyip her türlü faşizan baskılarla sınırdışı edlmesine karşın ,hayır propagandası yapan barolar birliği başkanına izin verilmesi en bariz bir kanıt değimli?..

      Bakanımıza karşı Avrupa ülkelerinde uygulanan  bu anti demokratıik acımasız engelleme her Türk vatandaşı tarfından protosto edilmelidir.  Nitekim ana muhalefet Partisi başkanı Sayın Kılıçtaroğlu kerhen yada değil bu yanlş tutumun  demokrasi ile bağdaşmadığının  kabul edilemez olduğunu yaptığı açıklamalarda dile getirmiştir..Bence alkışlanmaya değer….

       Netice itibarı ile EVET  yada Hayır demek yurttaşlarımızın tabii hakkıdır. Siyaseten yada normal düşünen kişiler olarak aydınlanmak isteyen vatandaşlarımız için yapılan propagandalar  normaldir ve böyle algılamak gerekir.

   Batılı emperyalist güçlere gelince; Onların bugüne değin Türkiye için hayır rüya görmediği bilinenen gerçeklerdendir. Bundan sonrada hatta ebediyen görmiyecekleride apaçık ortadadır…

    Anlaşılan o ki: Bizim için Avrupa ve emperyalıst diğer ülkeler,EVET i savunuyorsa biz hayırı savunmalıyız.. Avrupa hayırı savunuyorsa bizler EVET i  savunmalıyız..

  Niçin ? Derseniz işte kanıtı: Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bir bayan üyesine Evet Propogandası yapacak diye izin verilmeyip her türlü faşizan baskılarla sınırdışı edlmesine karşın ,Hayır propagandası yapan barolar birliği başkanına izin verilmesi en bariz bir kanıt değimli?..

         Şimdi de gelde deme:

       “Ellere varda bize yok mu?”.

        Çok lafa ne hacet.. Arif olan az laftanda anlar..

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11