banner333

banner309

Yıldız Eskicioğlu Anaokulu’nda “Çocuk ve Biz” Konulu Seminer

Yıldız Eskicioğlu Anaokulu ve Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde okulun konferans salonunda velilere yönelik “Çocuk ve Biz” konulu seminer verdi.

Eğitim 18.11.2017, 08:55
Yıldız Eskicioğlu Anaokulu’nda “Çocuk ve Biz” Konulu Seminer
banner400

Yıldız Eskicioğlu Anaokulunda düzenlenen “Çocuk ve Biz” Konulu Seminere Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Adem Arslan, Okul Müdürü Akif Köse, öğretmenler ve veliler katıldı.

Seminerde okul tanıtım sunumu gerçekleştiren Okul Müdürü Akif Köse; emekli öğretmen Yıldız ESKİCİOĞLU’nun katkılarıyla yapılan okulumuz 05.10.2016 tarihinde Gümüşhane Valisi Sayın Okay MEMİŞ tarafından okulumuzun açılışı yapılarak eğitim-öğretime başladığını dile getirdi.

Köse; okul tanıtım sunumunda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı boyunca çocukların polis ile tanışmalarını sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğüne, unutulmaya yüz tutmuş mektup vb. iletişim araçlarını tanıtmak amacıyla Postaneye, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle İl Jandarma Komutanlığına, çocuklara kitap sevgisini aşılamak için Kütüphaneye gezi düzenlediklerini söyledi.

Ayrıca 2017-2018 eğitim-öğretim yılında çocuklara kahvaltı hizmeti sunduklarını ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temiz okul, sağlıklı okul projesi kapsamında Beyaz Bayrak ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

Öğretim Görevlisi Adem Arslan velilere; “Çocuk ve Biz” konulu sunum gerçekleştirdi.

Adem Arslan, çocuk eğitiminde anne baba tutumlarından bahsederek, en iyi anne baba tutumu “Demokratik Anne Baba” tutumu olduğunu dile getirdi. Çocuğa değer verildiğini hissettirmek için evde ona da söz hakkı verilmesi onun kararlarına saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Ayrıca “Çocuğu iyi dinlemeyi, onunla konuşurken göz teması kurmayı, çocuğun sorunlarını çözerken birlikte çözmeyi, yanlış davranışında doğruyu nasıl bulması gerektiği ve çocuk yetiştirirken sabırlı olmayız.” Dedi.

Son olarak “Anne babanın çocuğuna yapacağı büyük iyilik nedir? Sorusuna cevap olarak anne babanın birbirini sevmesidir, dedi.

Öğretim Görevlisi Adem Arslan’a Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş tarafından hediye takdim edilerek seminer ikramlar eşliğinde sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37