banner333

banner309

Yaşlılar Haftası'nda anlamlı ziyaret

Yaşlılar haftası etkinleri kapsamında Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri Kale Köyü’nde bulunan yaşlılar evlerinde ziyaret ettiler.

Eğitim 26.03.2018, 20:55 27.03.2018, 08:20
Yaşlılar Haftası'nda anlamlı ziyaret
banner400

Yaşlılar haftası etkinleri kapsamında Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri Kale Köyü’nde bulunan yaşlılar evlerinde ziyaret ettiler.

Okul Müdür Habib Tanış ve öğretmenleri nezaretinde Kale Köyü’de bulunan; Şefika Ülker Mustafa Gök ve Necla Gök, Mukadder Yılmaz ve Hatice Yılmaz’ı ziyaret ettiler.

Büyüklerinin elleri öpüp hayır duaların alan minik öğrenciler, ziyaret ettikleri yaşlıların hal hatırlarını sordular.

Ziyaretteki amaçlarının öğrencilerimize yaşlı insanlarımıza değer verdiğimizi, onların her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek olduğunu belirten belirten Habib Tanış, “ Bizler büyüklerine hürmet ve saygı gösteren milletin ve yaşlıya saygı duymayı onlara yardım etmeyi ve onların dualarını almayı önemseyen dinin mensubuyuz. Derslerimizde öğrencilerimize yaşlılara saygı göstermeyi ve yardım etmeyi öğretiyoruz. Eğitim Öğretimde etkili bir yöntem olan yaparak, yaşayarak öğrenme faaliyetleri kapsamın da öğrencilerimizin zihinlerinde yaşlılar ile ilgili yer açmak için köyümüzdeki büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımızı hatırlamak ziyaret etmek aynı zamanda yaşlılarımıza bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bizlerde bu ziyaretimizle yaşlılarımıza yalnızlıklarını unutturmak, onlarla sohbet etmek istedik. Çocuklarımıza yaşlılarımızı hatırlamanın, onlara gereken değeri vermenin, önemini göstermek istedik.” dedi.

Öğrenciler ziyaret ettikleri yaşlılar ile sohbet ettiler. Öğrenciler ziyaretler ile ilgili olarak “bizi çok sevdiler bize hikâyeler anlattılar bize çok çalışın büyük adam olun, devlete millete faydalı olun, okulun kıymetini bilin eskiden okumak zordu şimdi kolay her şeyiniz var, öğretmenlerinizi üzmeyin, çok çalışın dediler, bize şeker ikram ettiler, yine gelin dediler bizde onları çok sevdik.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren 97 yaşındaki Şefika nine “beni çok sevindirdiniz. Allah’ta sizleri sevindirdiniz. Torunların uzakta onları fazla sevemiyorum ama sizlerde benim yavrularımsınız torunlarımsınız. Evimde çocuk sevi duymak çok güzel. Sizleri hep uzaktan görüyorum öğle seviyorum. Evime gelerek bana dünyaları verdiniz. Allahım sizlere ömürler versin ”dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11